Murat Yetkin: CHP’nin insan öğütme değirmeninin son kurbanı İmamoğlu mu olacak?

Murat Yetkin: CHP’nin insan öğütme değirmeninin son kurbanı İmamoğlu mu olacak?
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "değişim" hareketi başlatan ve yerel seçime yönelik kesin bir dille "adayım" ifadesini kullanmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, "CHP'nin insan öğütme değirmeninin...

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "değişim" hareketi başlatan ve yerel seçime yönelik kesin bir dille "adayım" ifadesini kullanmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, "CHP'nin insan öğütme değirmeninin son kurbanı mı olacak? Sıradaki İnce, İmamoğlu mu?" diye sordu. 

Yetkin, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"CHP bürokrasisi hemen ayrıştı Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu diye? İmamoğlu’nun son basın toplantısında kesinkes 'İstanbul’a adayım' diyememesi, “yola çıktım” gibi bir esneklik payı bırakması aslında bu tehlikenin farkında olduğunu gösteriyor. İmamoğlu’nun etrafındaki kraldan çok kralcılara karşı, ölçülü atılmış bir adımla topu Kılıçdaroğlu’na attı.; Genel Merkezden de pek tepki gelmedi.

Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki kraldan çok kralcılar ise İmamoğlu’nun hem hükümet hem CHP içinden gelen bu kadar baskıya rağmen hâlâ halk içinde uyandırdığı belli bir sevgi ve çekim gücü bulunduğunu göremiyorlar. Seçim yenilgisi sonrası anketlerde de bu görülebiliyor. CHP’ye gereken yeni hikâye kitle kuyrukçuluğu ya da AK Parti vitriniyle bildiği yanlış ezberi okumak mıdır? Öyle olmadığını da göremiyorlar.

Sadece yeni bir aktörle yeni bir hikâye yazılabilir mi? Bu tartışma yapılmadan Kurultay’a giderlerse eski hikâye devam eder, aktör değişse de."