Mustafa Sarıgül Akbelen'de eylemcinin kolunu çekti, gelen tepki üzerine uzaklaştı!

Mustafa Sarıgül Akbelen'de eylemcinin kolunu çekti, gelen tepki üzerine uzaklaştı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimine direnen doğaseverlere destek olmak ve bölgede inceleme yapmak için bugün İkizdere'ye gitti. Kesim alanına gitmeden alandan ayrılmak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimine direnen doğaseverlere destek olmak ve bölgede inceleme yapmak için bugün İkizdere'ye gitti. Kesim alanına gitmeden alandan ayrılmak isteyen Kılıçdaroğlu’na yurttaşlar tepki gösterdi. CHP liderinin aracının önünün kesilmesi üzerine Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bir eylemciyi kolundan çekti, başka bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Akbelen’de köylüleri dinleyen Kılıçdaroğlu, güvenlik sebebiyle kesim alanına gitmeden aracına bindirildi. Bunun üzerine Akbelen Direnişçileri, “Arabaya değil, barikata git” sloganları atarak Kılıçdaroğlu’nun aracının önünü kesti. “Sen başkan olmayacak mısın, böyle mi yapacaksın” diye Kılıçdaroğlu’na seslenen bir eylemci, “Akbelenlilerin emeği var burada, böyle kaçacak mıydın, oy istemeyi biliyorsun, aday olmayı biliyorsun, böyle bir şey yok” diyerek aracın önünü kapattı.

“Çekemezsin Kolunu” 

Yenigün'den Nurcan Etik'in haberine göre yolun kapatılması üzerine, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, aracın önüne gelerek eylemciyi kolundan tutup aracın kenarına sürüklemeye başladı. Bunu gören bir başka eylemci Sarıgül’le burun buruna gelerek, “Nasıl yaparsın böyle bir şeyi, hayır, çekemezsin kolunu” diyerek tepki gösterdi. Çevredekilerin de tepki göstermesinin ardından Sarıgül alandan uzaklaştı.

Yaşanan gergin anların ardından, Akbelen Direnişçileri araçların önünden çekilmeyip sloganlar atmaya devam etti. Bunun üzerine CHP heyeti barikat kurulan alana gidip kolluk kuvvetleri ile görüşme gerçekleştirdi. Kolluk kuvvetleri alana yalnızca Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, köylülerden iki temsilci ve basın alınacağını bildirdi. Barikat ile Kılıçdaroğlu’nun aracı arasında koridor oluşturularak Kılıçdaroğlu’nun kesim alanına girmesi sağlandı.