MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik: İkinci tur kampanyasını aynı siyasi değerlerle yürüteceğiz

MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik: İkinci tur kampanyasını aynı siyasi değerlerle yürüteceğiz
Dün gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından AKP bugün Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. Toplantıdan sonra parti sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.Çelik'in açıklamalarından...

Dün gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından AKP bugün Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. Toplantıdan sonra parti sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İKİNCİ TURDA AYNI SİYASİ DEĞERLERLE KAMPANYA YÜRÜTECEĞİZ"

Türk demokrasisi için çok önemli bir aşama içerisindeyiz. Sandığın kurulmasıyla bir tablo ortaya çıktı. İkinci tur için çalışmalarımızı yaptık. Aynı siyasi değerlerle kampanyamızı yürüteceğiz.

Türkiye'deki seçim süreci bütün dünyaya demokrasi örneği olmuştur. Bu da yönetimin sandık yoluyla belirlenmesini önemini göstermiştir. Tarihte vatandaşlarımızın bu iradesi darbelerle muhturalarla baltalanmaya çalışılmıştır ama vatandaşlarımız demokratik sandık seçimine önem göstermiştir.

Cumhurbaşkanımız milletimizin desteğiyle önde bitirmiştir. Cumhur İttifakı da mecliste çoğunluğu sağlamıştır. Bu da vatandaşlarımız güvenini ortaya koymuştur. İkinci turda bunu sonuca vardıracağız. Sandığa sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

"BİR KANALDAN YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ, O DA CHP GENEL MERKEZİ"

Dün bir CHP klasiği önümüze geldi. Önce oldu bittiyle bir aday getirildi. Daha sonra aday olan insanlara karşı bir sindirme yapıldı. Daha Seçimi kazanmadan hangi bürokratın görevden alınacağını listelemişler. Demokrasiye aykırı davranışlar sergilemeye devam ediyorlar. Dün bunu Anadolu Ajansı için de yapmaya kalktılar. Bu yapılan şey milli iradeye karşı demokrasi gaspıdır. Vatandaşlarımıza sadece bir kanaldan yanlış bilgi verildi. O da; CHP Genel Merkezi'dir.