Naci Görür bir kez daha uyardı: Şimdiden bağırıyorum, Tunceli tarafına dikkat edin

Naci Görür bir kez daha uyardı: Şimdiden bağırıyorum, Tunceli tarafına dikkat edin
Deprem uzmanı Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde çarpıcı uyarılarda bulundu. Geçen sene meydana gelen depremleri halkın ve yönetimin umursamadığını belirten Görür, "Şimdi bağırıyorum. Diyorum ki Tunceli tarafına...
Deprem uzmanı Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde çarpıcı uyarılarda bulundu. Geçen sene meydana gelen depremleri halkın ve yönetimin umursamadığını belirten Görür, "Şimdi bağırıyorum. Diyorum ki Tunceli tarafına dikkat edin" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bu kez Tunceli için uyarılarda bulundu.

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu TV100 kanalında yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan Görür, "Orada cesetlerimiz daha soğumadan, şimdi bağırıyorum. Diyorum ki Tunceli tarafına dikkat edin" dedi.

"Ne halk umursadı, ne yönetimler umursadı"

Görür konuşmasında şöyle devam etti:

"Elazığ'da olan oldu. Şimdi Maraş'a bakın diye yırtınmaya başladık. En büyük tehlike Maraş'ın üzerine yıkıldı dedik. Çünkü stres transferi var. Etkileşim diye bir şey var. Bir yerde büyük bir deprem üretirsen bu depremin açığa çıkarttığı enerjinin yüzde 20'si kırılmamış yerlere transfer edilir. Yani Elazığ'da deprem oldu, Maraş'a dikkat edelim, her yere yazdık, halka yazdık, Twitter'dan beni takip eden insanların hepsi biliyor. Herkes de duydu bugün Adıyaman'dan Hatay'a kadar hiç kimse biz bu depremi duymadık diyemez. Ne halk umursadı ne yönetimler umursadı."