Naci Görür, Erdoğan'ın 'Hatay' sözlerini değerlendirdi: Umarım onu kastetmemiştir

Naci Görür, Erdoğan'ın 'Hatay' sözlerini değerlendirdi: Umarım onu kastetmemiştir
Yer Bilimci Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'la ilgili sözlerini değerlendirdi.Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in sunduğu Özel Röportaj programında...
Yer Bilimci Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'la ilgili sözlerini değerlendirdi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in sunduğu Özel Röportaj programında açıklamalarda bulundu.

Görür, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" sözlerini değerlendirdi.

"Umarım onu kastetmemiştir"

Görür, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin "Bana oy verirseniz sağlarım olayını bilimsel olarak duymak istemiyorum. Umarım onu kastetmemiştir" dedi.

"Depremde hepimiz sınıfta kaldık"

Görür, şunları söyledi:

"Bilimsel açıdan olaylara bakılırsa, bu depremde hepimiz sınıfta kaldık. Hiçbirimiz, üzerimize düşen görevi ve işin gereğini, yapılması gerekeni yapamadık. Üstelik de bu bize sürpriz olmadığı halde yapamadık. Bu depremin geleceği çok daha önceden öngörülebiliyordu. Bu öngörü, bütün yetkili organlara bildirildi. Diyelim ki, merkezi hükümeti bir tarafa bırakırsam, onlar da biliyordu ama yerel yönetimlerde olan bizzat o kentleri yöneten insanlar, bilim insanlarının buraya deprem geleceğini senelerce önceden biliyorlardı. Bilip gerekeni demek ki yapmadılar. Onu da verdiğimiz kayıplardan anlıyorum."