Nass bunun neresinde?

Nass bunun neresinde?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TL’nin değer kaybına yönelik yaptığı değerlendirmede, “Edirne’yi ve Kars’ı korumak neyse, Türk Lirası’nın itibarını korumak da aynı şeydir” dedi.Partisinin Meclis grup toplantısında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TL’nin değer kaybına yönelik yaptığı değerlendirmede, “Edirne’yi ve Kars’ı korumak neyse, Türk Lirası’nın itibarını korumak da aynı şeydir” dedi.
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bir ülkenin vatandaşı kendi milli parasını değil de yabancı parayı güvence olarak görüyor, ona yatırım yapıyorsa o ülkenin yönetiminde sorun var demektir. Bankadaki tasarruf mevduatının yüzde 66’sı dövizdir. Tasarruf sahiplerinin yüzde 66’sı ‘Ben TL’ye güvenmiyorum’ diyor. ‘Devlet yöneticilerine de güvenmiyorum, başka ülkenin parasına güveniyorum’ diyor. Edirne’yi ve Kars’ı korumak neyse, Türk Lirası’nın itibarını korumak da aynı şeydir.

NASS BUNUN NERESİNDE?
Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler. Hem de dolar garantili olarak… Nass bunun neresinde? Garibanın parası ile bankada doları olanı finanse ediyorsun. O garibanlardan bazıları bu gelişmeleri kutluyor, seviniyorlar. Bu Türkiye’nin bir trajedisidir. Biz fakirden alınıp zengine verilmesini doğru bulmuyoruz.

SANDIĞI GETİRİN
Sandığı getirin, milletin hakemliğine başvurun. Bu milletin daha fazla ezilmesine tahammül edemiyoruz. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş, sorunu yaşayanla, sorunu çözeni yüz yüze getirmektir. 13. Cumhurbaşkanımız da hakem olacak. Biz buna Ekonomik ve Sosyal Konsey diyoruz.”