NATO'ya karşı yürüdüler: Ankara, İstanbul ve İncirlik'te eylem

Türkiye'nin farklı noktalarında NATO'nun kuruluş yıldönümü nedeniyle protesto eylemleri düzenlendi.

NATO'ya karşı yürüdüler: Ankara, İstanbul ve İncirlik'te eylem

GAZETE PENCERE - NATO’nun 77’nci kuruluş yıl dönümünde Ankara’da bir araya gelen kitle, “NATO dağıtılsın”, "NATO defol bu memleket bizim" sloganlarıyla yürüdü. Halkevleri ise İncirlik’e yürüdü.

NATO’nun 77’nci kuruluş yıl dönümünde Ankara’da “NATO dağıtılsın” talebiyle eylem düzenlendi. Halkevleri Adana’da bulunan NATO üssü İncirlik’e yürürken, İstanbul’da Emek ve Demokrasi Güçleri Dolmabahçe’ye yürüyüp basın açıklaması düzenledi.

Ankara’da EHP, EMEP, TİP ve KESK’in yer aldığı kitle, Söğütözü Metrosu önünde bir araya gelerek sloganlar eşliğinde ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü. Kitle, "Savaş örgütü NATO dağıtılsın" yazılı pankart taşıdı.

Evrensel'de yer alan habere göre; eylemde EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca söz aldı. Karaca, “Barbar NATO dağılacak, direnen halklar kazanacak, emekçiler kazanacak” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar