Nöbete sınav için ara verdiler: Butlan destekçileri CHP Gaziantep İl Binasına kapıları kırarak girdi
CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, mutlak butlan kararının ardından başlattıkları Demokrasi Nöbeti'ne sınav nedeniyle ara verdiklerini söylerken 'butlan ekibi gece saatlerinde kapı kırarak il binasına girdi' dedi.
GAZETE PENCERE - CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, mutlak butlan kararının ardından başlattıkları Demokrasi Nöbeti'ne YKS nedeniyle ara verdikleri gece, il başkanlığı binasının kapı ve kepenklerinin kırılarak içeri girildiğini duyurdu
CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ve yayımladığı videoyla CHP Gaziantep İl Başkanlığı binasına gece saatlerinde zorla girildiğini duyurdu. Acar, CHP'ye yönelik mutlak butlan kararının ardından Gaziantep'te sürdürdükleri Demokrasi Nöbeti'ne, üniversite sınavına girecek öğrencilerin ve ailelerinin etkilenmemesi amacıyla cuma gecesi saat 23.00 itibarıyla ara verdiklerini belirtti.
KAPI KIRARAK GİRDİLER
Daha önce CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına beş bin polis ile, sonrasında da butlan kararının ardından CHP Genel Merkez binasına kapılar kırılarak girilmişti. Acar, nöbete ara verilmesinden yaklaşık yarım saat sonra il başkanlığı binasına girildiğini öne sürerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün saat 23.00'te, çocuklarımızın yarın gireceği YKS sınavı nedeniyle Demokrasi Nöbeti'ne ara verdik. Çocuklarımızın yıllardır emek verip hazırlandığı bu sınava gönül rahatlığıyla ve herhangi bir strese girmeden katılmalarını istedik. Ancak gözünü bu kadar karartmış butlancı ekibin ve buradaki uzantılarının, gecenin saat 23.30'unda baba ocağımızın, bu ülkenin kurucu partisinin kapılarını kırarak içeri gireceklerini hesap edemedik. Bu kadar vicdansız olabileceklerini düşünemedik."
EYLEM ÇAĞRISINDA BULUNDULAR
Acar, yaşananlara ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Şu anda aldığımız bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı'na saat 23.30 sıralarında kapılar ve kepenkler kırılarak girildi. Biz bu yapılan haksızlığa, bu yapılan vicdansızlığa yarın çocuklarımızın sınavı bittikten sonra saat 14.00'te il binamızın önündeki Maarif Meydanı'nda gereken cevabı vereceğiz. Demokrasiye inanan bu şehrin tüm demokratlarını yarın saat 14.00'te Maarif Meydanı'na bekliyoruz
Kaynak:Haber Merkezi