O söyledi ben yaptım

O söyledi ben yaptım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran dönüşü uçakta muhalefet belediyeleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, muhalefetin yönettiği büyükşehir beledilerine gönderme yaptı, “Bir yerde de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran dönüşü uçakta muhalefet belediyeleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, muhalefetin yönettiği büyükşehir beledilerine gönderme yaptı, “Bir yerde de bir tane şöyle köprü yapın da köprünüzle övünelim. Hiçbir adımları yok” dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, KYK düzenlemesini hatırlatarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“ONLAR KARŞIMIZDA, MİLLETİMİZ YANINDA”
“Türkiye’nin en büyük talihsizliği, demokrasinin gereği olan bir muhalefete sahip olmadığıdır. Bizde böyle bir muhalefet yok. Batı ülkelerinde, bazı yerlerde muhalefet yine bizdeki gibidir ama birçoğunda gelirler iktidarlarını desteklerler. Ama bizde böyle bir şey yok. Yalan üzerine kurulu bir siyaset anlayışı var. Ana muhalefette de öyle, yavru muhalefette de öyle, masanın altındakinde de öyle. Hepsinin şu andaki yapısı bu. Onlar karşımızda ama milletimiz bizim yanımızda.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME
Cumartesi günü Kayseri’deyim. Toplu açılışlar yapacağım. Kayseri’de caddeler, meydanlar zaten gereken cevabı gerekenlere verecektir. Aynı gün yine Kayseri’de büyük bir fabrikada işçilerle toplantım olacak. Durmuyoruz, çalışıyoruz. En son Bay Kemal’in KYK ile ilgili söylediklerini duydunuz. Ondan sonra da ben söyledim yaptı noktasına geldi. Hep öyle oldu zaten! O söyledi ben de yaptım!

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftalarda gençlere KYK borçlarını ödememe çağrısı yapmış, “Biz iktidara geleceğiz, sadece anapara ödeyeceksiniz, o da işe girince” demişti. Ardından Erdoğan, kabine toplantısının ardından KYK borçlarının yalnızca anaparasının ödeneceğini duyurmuştu.

ERDOĞAN VE İMAMAOĞLU TOKALAŞTI
Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın hayatını kaybeden annesi Fethiye Gümüşdağ için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Gümüşdağ’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Etiler Ulus mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreninde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tokalaştığı anlar ise kameralara yansıdı.