Oğlunun kemikleri kutuda teslim edilmişti: Halise Aksoy tutuklandı

Oğlunun kemikleri kutuda teslim edilmişti: Halise Aksoy tutuklandı
Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 25 Nisan sabahı düzenlenen operasyonda, oğlu Agit Aksoy'un kemiklerinin kargoyla kendisine gönderilmesinin kamuoyunda tepkilere neden olduğu Halise Aksoy’un Diyarbakır’daki evine de baskın...

Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 25 Nisan sabahı düzenlenen operasyonda, oğlu Agit Aksoy'un kemiklerinin kargoyla kendisine gönderilmesinin kamuoyunda tepkilere neden olduğu Halise Aksoy’un Diyarbakır’daki evine de baskın düzenlendi. Aksoy gözaltına alınarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Aksoy’un kızı Mizgin Karataş’ın da evine baskın düzenleyen polisler, Mizgin Karataş ve eşi Harun Karataş’ı gözaltına aldı.

HALİSE AKSOY TUTUKLANDI

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Aksoy sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Halise Aksoy ve kızı Mizgin Karataş, örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi.

Halise Aksoy’un da tutuklanmasıyla birlikte tutuklu sayısı 38’e yükselirken serbest bırakılanların sayısı ise 44’e yükseldi. Açık tanık Ümit Akbıyık'ın beyanları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında, gözaltına alınanların sayısı da 143'e çıktı.