Öğrecisinin öldürdüğü okul müdürü için okul önünde meslektaşları eylem yaptı

Öğrecisinin öldürdüğü okul müdürü için okul önünde meslektaşları eylem yaptı
Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi, okulda öldürülen okul müdürü İbrahim Okturan için basın açıklaması düzenledi.

Eyüpsultan Alibeyköy'de bulunan özel okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan dün sabah saatlerinde 5 ay önce okuldan kovulan Y.K. tarafından silahla ateş edilerek öldürülmüştü. Oktugan'ın ölümünün ardından Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri olayın yaşandığı okul önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması sırasında sık sık 'Öğretmene uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı.

istanbul-mudur-oktuganin-oldurulmesin-51056-2.jpg

Sendika adına açıklamayı yapan Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Akay, "Eğitime ve eğitimciye saygıyı esas alan bir medeniyetin varisi olan ülkemizde geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için artarak devam etmektedir. Eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Şu bilinmelidir ki; eğitime ve öğretmene yapılan her kötülük geleceğimizin erozyonudur. Daha önce Gebze'de Başakşehir'de Gaziosmanpaşa'da Zeytinburnu'nda dün Batman'da Sivas'ta yaşananlar olaylar ne yazık ki bugün de Eyüpsultan Final Anadolu Lisesi'nde yaşandı" dedi.

istanbul-mudur-oktuganin-oldurulmesin-51056-1.jpg

Akay açıklamasının devamında, "Dün sabah saatlerinde önünde bulunduğumuz Final Anadolu Lisesinde daha önce okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci, maalesef okul içerisinde duayen bir eğitimci olan okul müdürü İbrahim Oktuan'a silahlı saldırıda bulundu. İbrahim hocamız yapılan ameliyata ve bütün müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetti. Merhum müdürümüze rahmet, ailesi, mesai arkadaşları, öğrencileri ve bütün eğitim camiasına başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyoruz. Dünkü saldırıyı da kamu çalışanlarına yönelik bütün şiddet eylemlerini de lanetliyoruz. Okullar yol geçen hanı değildir; kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta itilip kakılacak insanlar değildir. Eğitim çalışanlarına yönelen saldırılar tahammül edilemez noktaya ulaşmıştır. Biz kınama değil şiddet yasası istiyoruz. Hukuk sistemimiz eğitimcileri ve bütün kamu çalışanlarını güvenceye alacak caydırıcı tedbirleri almalı, haklının, mağdurun, saldırıya uğrayanın yanında olmalı, "Yaparım yanıma kâr kalır" düşüncesini yıkmalı, saldırganlara gereken cezayı vermelidir. Bu ağır sorunu 3. sayfa ve reyting haberi olmaktan çıkartmak için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz" dedi.

istanbul-mudur-oktuganin-oldurulmesin-51056.jpg

Akay, "Son dönemde hatta yıllardır okul içi ve dışında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artış eğitimin işleyişini ve okulların huzurunu ciddi manada tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Farklı il ve ilçelerdeki okullardan şiddet haberleri almanın neredeyse günlük hayatın rutini haline gelmesi, sıradanlaşması her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Sevgi, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörü gibi ahlaki, kültürel değerlerimizin zayıflama ve sarsılmasına paralel olarak artan şiddetin, kanıksanmış ifade ve talep etme biçimine dönüşmesi hazin bir durumdur. Bu cennet ülkede cinnet toplumuna doğru gitmek hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmelidir" dedi.

Akay açıklamasını, "Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili bütün kurumların katılımıyla acil çalışma yapılması, caydırıcı düzenlemelerin hayata geçirilmesi, yapanın, yaptığının yanına kaldığı düşüncesinin yıkılması gerekmektedir. Öğretmenlerimiz kendilerine yönelen şiddete karşı yalnız, ilgisiz, desteksiz çaresiz bırakılmamalıdır. Milli Eğitim bakanlığı bu menfur hadiselerin karşısında daha duyarlı olmalı, çalışanlarına sahip çıkmalı, zorbaların mahkemelerini takip ederek gerekli cezaları almalarını sağlayacak adımları atmalıdır. Eğitim Bir -Sen olarak öğretmenlerimizi ve kamu çalışanlarını hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye kadar herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız" cümleleriyle bitirdi.