Öğretmenlerin eylemine müdahale: Halkın tepkisi sonrasında serbest bırakıldılar, kafede gözaltına alındılar
Ankara'da açlık grevinde olan öğretmenlere destek için açıklama yapmak isteyen öğretmenler darp edilerek gözaltına alındı. Halkın tepkisi sonrasında araçtan indirilen öğretmenler, bir kafede gözaltına alındı.
GAZETE PENCERE - İstanbul’da yaptıkları eylemle Ankara’da açlık grevinde olan meslektaşlarına destek vermek isteyen öğretmenler polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.
Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Ankara’da ücret, çalışma koşulları ve mülakat sorunları nedeniyle Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'na üye öğretmenler açlık grevlerini sürdürürken, sendikaya üye öğretmenler arkadaşlarına destek vermek için eylem yaptı.
Öğretmenlerin, Türkiye Özel Okullar Derneği önünde yapmak istediği eyleme izin verilmedi. Bunun üzerine öğretmenler İstiklal Caddesi’nden Odakule’ye yürüdüler.
Öğretmenler burada açıklama yaptıktan sonra dağılırken polis müdahale etti. Öğretmenlerin boğazı sıkıldı, yerlerde sürüklendi.
????Ankara’da açlık grevlerini sürdüren öğretmenlere İstanbul’da destek vermek isteyen eğitim emekçilerine polis müdahale etti.
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 20, 2026
????Polis öğretmenlerin boğazını sıktı, darbetti.
????Gözaltı işlemi için araca bindirilen öğretmenler haklın tepkisi sonrası serbest bırakıldı.… pic.twitter.com/HohyhVA2uX
Polis gazetecilerin görüntü almasını da engellenmeye çalışıldı, polis bir gazeteciyi iterek kamerasına vurdu.
Öğretmenleri gözaltına alarak araca bindiren polis, halkın tepkisi sonrası öğretmenleri bırakmak zorunda kaldı.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, eylem sonrasında bir kafede oturan 5 öğretmenin gözaltına alındığını duyurdu.
Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Taksim’de yapılan eylem boyunca polis ablukasını kırmayı başaran 5 arkadaşımız, eylem sonrası oturdukları bir kafede gözaltına alınmıştır. Gözaltılarınız bizleri mücadelemizden vazgeçiremez! Günlerdir, bizi vazgeçirmek için harcadığınız enerjiyi komisyonu toplamak için harcasaydınız şimdiye kadar bu iş bitmişti! Bizim korkumuz yok, hakkımızı almadan eve dönüş yok!" ifadelerine eyr verildi.
Kaynak:Evrensel Gazetesi