Operasyon sonrası Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Belediyeye yönelik operasyonla ilgili açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve başladıktan sonra ruhsat sürecinde düzenleme yaptıklarını, bu nedenle rüşvet suçlamasına dayanak oluşturacak bir alışverişe ihtimal vermediğini söyledi.

Operasyon sonrası Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

GAZETE PENCERE - İstanbul'da Üsküdar Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın yapı ve imar ruhsatlarında usulsüzlük suçlamasıyla yürütüldüğü açıklandı.

Operasyonun ardından Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş göreve başladıktan sonra imar ve ruhsat süreçlerinde düzenlemeye yaptıklarını söyledi.

"Göreve geldiğimizde imar ve ruhsat işleri belediyenin tepe kadrosu tarafından idare ediliyordu. Biz bunu yeniden düzenledik ve kesin bir kural olarak herhangi bir imar ya da yapı ruhsatı işlemine ilişkin bağış ya da katkı alınması gibi bir talebi bütünüyle yasakladık" diyen Dedetaş, "Dolayısıyla bu yönde ne bir talep söz konusu, ne bir bağış alımı söz konusu, ne de herhangi bir katkı talebi söz konusu. Bunların hepsi belediyemizde yasaklanmıştı" ifadelerini kullandı.

"HAKKIMDA İŞLEM YOK"

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci hakkında da değerlendirmede bulunan Dedetaş, Deveci’nin deneyimli bir yönetici olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldiğini ve özveriyle çalıştığını ifade etti.

Soruşturmaya konu edilen iddialarla bağlantılı suç unsuru oluşturacak herhangi bir işlem bulunmadığını belirten Sinem Dedetaş, "Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor" dedi.

Şu aşamada kendisi hakkında herhangi bir işlem bulunmadığını aktaran Dedetaş, imar ve yapı ruhsatı süreçlerinde göreve geldikten sonra yeni bir sistem kurulduğunu, bu alanlarda bağış ya da katkı alınmasına izin verilmediğini ve menfaat temini suçlamasına dayanak oluşturacak herhangi bir alışveriş ihtimaline katılmadığını dile getirdi.

BELEDİYE: HİÇBİR ŞİRKETİMİZ HUKUKA AYKIRI BİR FAALİYETİN İÇİNDE YER ALAMAZ

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin herhangi bir birimi ya da şirketinin hukuka aykırı bir faaliyete dahil olmayacağı belirtildi.

Sürecin takip edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin iddialar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir. Üsküdar Belediyesi, tüm faaliyetlerini yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve kamu yararı ilkeleri doğrultusunda sürdürmektedir. İmar ve ruhsat süreçleri de dahil olmak üzere tüm idari işlemler, ilgili birimlerin yasal yetki ve sorumlulukları kapsamında, denetime açık şekilde yürütülmektedir.

Belediyemizin iştirak şirketi Kentaş üzerinden usulsüz kazanç sağlandığı, yetkisiz kişilerin karar süreçlerine müdahil olduğu ve kamu görevlilerinin bu doğrultuda hareket ettiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Üsküdar Belediyesi’nin hiçbir birimi veya iştirak şirketi, hukuka aykırı bir faaliyetin içinde yer alamaz ve almamıştır.

Devam eden hukuki süreçte, gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkacağına olan inancımız tamdır. Belediyemiz, her zaman olduğu gibi yargı makamlarıyla iş birliği içinde hareket etmekte ve sürecin şeffaflıkla yürütülmesine katkı sunmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, kesinleşmemiş iddialar üzerinden kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini önemle hatırlatırız. Üsküdar Belediyesi olarak, komşularımıza hizmet etme sorumluluğumuzun bilinciyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar