ORC Araştırma Müdürü Pösteki: Şu anda seçimin ilk turda bitmeme ihtimalinin tek sebebi İnce

ORC Araştırma Müdürü Pösteki: Şu anda seçimin ilk turda bitmeme ihtimalinin tek sebebi İnce
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki 7-11 Nisan tarihleri arasında 42 ilde 5400 katılımcı ile gerçekleştirdikleri seçim anketinin sonuçlarını değerlendirdi.ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat...

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki 7-11 Nisan tarihleri arasında 42 ilde 5400 katılımcı ile gerçekleştirdikleri seçim anketinin sonuçlarını değerlendirdi.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 7.2 olduğunu ve bu oranın daha fazla artmayacağını öngören Pösteki, “Şu anda ilk turda bitmeme ihtimalinin tek sebebi Muharrem İnce'nin oy yüzdesi” dedi. Pösteki, “Muharrem İnce'nin seçmeninin seçim zamanına yakın tavrını güçlü olan adaydan yana kullanacağını düşünenlerdenim” görüşünü ifade etti.

MHP'nin oy oranına ilişkin de açıklamada bulunan Pösteki, "Şu anda MHP tek başına seçime girse seçim barajını aşamıyor, oy oranı bizim verilerimizde yüzde 6,2 ve birçok meslektaşımızda da bu minvalde olduğunu görüyoruz, yüzde 7 barajını aşamıyor. İttifakın içinde olduğu için baraj aşma gibi bir kaygısı söz konusu değil, illerdeki alacağı oylara göre kaç vekil çıkaracağı belli olacaktır. Size bir örnek vereyim; Bursa ilinde yeni tamamladığımız bir ankette hâlihazırda Bursa'dan iki milletvekili olan MHP, şu an çıkaramıyor" ifadesini kullandı.