Özdağ: AK Parti'nin yanlış politikaları Türkiye'ye Mossad ajanlarını doldurdu

Özdağ: AK Parti'nin yanlış politikaları Türkiye'ye Mossad ajanlarını doldurdu
Türkiye'de İsrail İstihbarat Servisi (Mossad) için çalışan yabancı uyruklulara yönelik operasyonla ilgili yorum yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ "Mossad ajanlarını Türkiye’ye AK Parti’nin yanlış politikaları...

Türkiye'de İsrail İstihbarat Servisi (Mossad) için çalışan yabancı uyruklulara yönelik operasyonla ilgili yorum yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ "Mossad ajanlarını Türkiye’ye AK Parti’nin yanlış politikaları doldurmuştur" dedi.


İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetleriyle ilgili MİT'in çalışmalarının ardından yapılan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ X hesabından paylaşımda bulundu.

Özdağ, AKP'nin yanlış politikalarının Türkiye'ye Mossad ajanlarını doldurduğunu savunarak "Yabancı servislerin sığınmacı ve kaçaklar arasından eleman devşirdiğini yüzlerce kez yazdık. Nitekim, Mossad elemanlarına yapılan operasyonda yakalanan 34 kişinin çoğu yabancı uyruklu çıkmış" değerlendirmesini yaptı.

Zafer Partisi lideri, "Mossad adına çalışanların çoğu Irak, Suriye, Filistin ve Lübnan vatandaşı çıktı. Şaşırdık mı? Hayır. Arap ülkeleri de Türkiye’deki sığınmacı ve kaçaklar üzerinden çok kolay eleman buluyorlar" diye yazdı.

Ne olmuştu?

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, Türkiye'de ikamet eden bazı yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptığı öne sürülen 33 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri kapsamında MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmanın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Başsavcılığın soruşturmasında, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı bilgileri tespit edildi.

Söz konusu faaliyetlerin uluslararası casusluk faaliyetleri kapsamında olabileceği değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçildi.

33 şüpheli gözaltında

Emniyet güçlerinin İstanbul merkezli 8 ilde 57 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında 12 şüpheliyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bu kapsamda bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da polis tarafından ortaya çıkarıldı.

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" faaliyetleri kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına karar verildi.

Polisin İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı ayrıntıları paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı. Bakan Yerlikaya, baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, 143 bin 830 euro, 23 bin 680 dolar ile farklı ülkelere ait nakit paralarla, bir adet ruhsatsız silah ve çok sayıda fişek ele geçirildiğini ifade etti.

Çok sayıda dijital materyale de el konulduğunu söyleyen Yerlikaya, “Operasyonları düzenleyen MİT mensuplarımızı ve polisimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Mossad’a İstanbul merkezli MİT ve polis operasyonu: 34 gözaltı - 2

Sosyal medya üzerinden iletişime geçmişler

Operasyona ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği öğrenildi.

Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı da saptandı.