Özdil, Hatay Belediye Başkan Adayı tartışmalarında Sarıgül'ü önerdi: Yerele değil, genele hitap eden bir vizyon gerekiyor

Özdil, Hatay Belediye Başkan Adayı tartışmalarında Sarıgül'ü önerdi: Yerele değil, genele hitap eden bir vizyon gerekiyor
Gazeteci Yılmaz Özdil gündemi değerlendirdiği YouTube kanalında CHP'nin Hatay Belediye Başkan Adayının yeniden Lütfü Savaş olarak gösterilmesine dair süren tartışmalar nedeniyle Hatay'daki problemleri çözmek için yerel değil,...
Gazeteci Yılmaz Özdil gündemi değerlendirdiği YouTube kanalında CHP'nin Hatay Belediye Başkan Adayının yeniden Lütfü Savaş olarak gösterilmesine dair süren tartışmalar nedeniyle Hatay'daki problemleri çözmek için yerel değil, genele hitap eden bir aday gerektiğini belirterek Mustafa Sarıgül'ü önerdi.

Yılmaz Özdil, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Hatay Belediye Başkan Adayının yeniden Lütfü Savaş olarak gösterilmesine dair süren tartışmalara YouTube kanalında değerlendirmede bulunarak Hatay'daki problemleri çözmek için yerel değil, genele hitap eden bir aday gerektiğini belirterek CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ü önerdi.

Özdil, Hatay için tüm ülkeyi harekete geçirebilecek ve her kesime hitap eden bir aday çıkarılması gerektiğini belirterek, Mustafa Sarıgül'ün aday olması gerektiğini ifade etti.

''İnatçı biri lazım, mücadeleci biri lazım''

"Hatay'da bu tarifsiz yıkımı halledebilmek için yerel seçimin çok çok üzerinde bir vizyona ihtiyaç var. Yerel politikacıların dar bakış açısıyla olmaz, yetmez. 'Bize oy vermeyene su yok' diyen hükumet zihniyetiyle olmaz bu iş. İddia lazım, 'Bunu ben hallederim' diyecek iddialı biri lazım. Böyle nükleer enerji gibi bitmeyecek enerjiyle çalışacak biri lazım. İnatçı biri lazım, mücadeleci biri lazım."

''Ülkeyi komple harekete geçirecek bir bakış açısı lazım''

"Muhalefetin adayı olup iktidarla da arası iyi olacak. 7 düvelle barışık biri lazım. Sadece muhalif medyayı değil, yandaş medyayı da kullanabilen biri lazım. Hatay'ı 365 gün gündemde tutacak biri. Benim önerim yerel bir isim göstermeyin kardeşim. Hatay'daki yıkım yerel bir sorun değil. Yerel çözümlerle, yerel politikacılarla gitmeye kalkarsak Hatay 30 yıl bu halde. Ülkeyi komple harekete geçirecek bir bakış açısı lazım. Benim önerim Mustafa Sarıgül'ü Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı yapın." şeklinde konuştu.