Özel'den hem parti içine hem iktidara sert mesaj: CHP'nin direncini kimseye kırdırtmam
Cumhuriyet’ten Engin Deniz’e konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin 30 Haziran’daki dava süreci ve gündeme dair sert açıklamalarda bulundu.
Özel, parti içinde kamuoyu önünde yapılan eleştirilere dikkat çekerek, “Güya partili kimliğiyle televizyonlarda partiyi tartıştıranlar var. Bunlar bir tuzağa düşüyor. Bizim 11 belediye başkanımız içeride, canımızla uğraşıyoruz. Bu sırada böyle fuzuli konuların tartışılması beni gerçekten üzüyor,” dedi. Kurultay davası içinse herhangi bir endişesi olmadığını vurguladı.
“Kayyumu da butlanı da tanımam”
CHP lideri, “Sakın denemeyin. Sonrasında ne kayyumu tanırım ne butlan kararını. CHP’nin hiyerarşisini de direncini de kimseye kırdırtmam,” diyerek parti içi ve dışından gelen hamlelere karşı net uyarıda bulundu.
“AKP’den 7 puan öndeyiz”
Anket sonuçlarını da değerlendiren Özel, CHP’nin önde olduğunu belirterek, “AKP’den en az 7 puan öndeyiz. Partililerimiz ve muhalefete umut bağlayanlar moralini bozmasın. Genel Başkan dimdik ayakta. Korkacak bir şey yok, mücadelenin en büyüğünü ona karşı da veririz,” dedi.
Erdoğan’ın “safları sıklaştırma” çağrısına yanıt
İran-İsrail savaşının bölgeye sıçrama ihtimali üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “safları sıklaştırma” çağrısına da tepki gösteren Özel, şu ifadeleri kullandı:
“Utanmasalar muhaliflerden sabun yapacaklar, gaz odasına atacaklar ama sıkışınca kapıyı açıp ‘aynı gemideyiz’ diyorlar. Evet aynı gemideyiz ama biz geminin dibinde kör karanlık bir zindandayız. Onlar ise geminin kaptan köşkünde keyif çatıyorlar.”
Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “İç cepheyi tahkim etmenin uzmanı biziz” diyerek seslendi ve şunları söyledi:
“Yardımcı olmamızı istiyorsa önce bize düşman hukuku uygulamayı bıraksın ve meşru bir siyasi muhatap olsun.”
Kaynak:Haber Merkezi