Özer Sencar: İmamoğlu güçlü bir lider ama bana göre şansı yok; eğer aday olup kaybederse siyasi hayatı biter

Özer Sencar: İmamoğlu güçlü bir lider ama bana göre şansı yok; eğer aday olup kaybederse siyasi hayatı biter
MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, "Ekrem İmamoğlu güçlü bir lider ama bana göre şansı yok. Eğer aday olur ve kaybederse hem Erdoğan'ı hem CHP kurmaylarını çok memnun eder. Ondan sonra da siyasi hayatı biter" dedi. MetroPOLL...

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, "Ekrem İmamoğlu güçlü bir lider ama bana göre şansı yok. Eğer aday olur ve kaybederse hem Erdoğan'ı hem CHP kurmaylarını çok memnun eder. Ondan sonra da siyasi hayatı biter" dedi.

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Sencar, İmamoğlu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu, son 6 ayda, başkan yardımcılığını kabul edip sahneye çıkmasından bu yana hata üstüne hata yapıyor. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olursa, kazanma şansı yüzde 0 demeyeceğim de, kazanamayacak. Kazanamaz, siyasi hayatı biter.

CHP, Türkiye’de muhalefeti temsil etmiyor. Adı ana muhalefet partisi ama muhalefet yapmıyor. Toplumsal muhalefeti temsil edecek bir lidere ihtiyaç var; Erem İmamoğlu bu olabilirdi. Ama cesaret edemedi.  Yoksa Ekrem İmamoğlu, Erdoğan gibi güçlü bir lider. Liderlik kumaşı var, DNA’sı liderliğe müsait. Özgür Özel’in öyle bir özelliği yok. CHP’liler onun bu liderlik özelliğini kullanarak adamı linç ettiler, ‘Erdoğan olur bu’ dediler. Erdoğan’ın karşısına çıkaracağınız adam bir ‘hanımefendi’ olmayacak. Dişe diş tırnak tırnağa mücadele edecek birisinin olması lazım. İşte o adam şu anda CHP’nin eliyle yok edilmek üzere.

Güçlü bir lider ama bana göre şansı yok. Eğer aday olur ve kaybederse hem Erdoğan'ı hem CHP kurmaylarını çok memnun eder. Ondan sonra da siyasi hayatı biter.