Özgür Çelik’ten 'butlan' yönetimine 'yok hükmünde' resti: 'Atanmış MYK'nın kenetlenmeyi dağıtma adımı'
Butlan yönetimi tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yaptığı açıklamada "Karar yok hükmündedir. Önümde iki mazbata var. Genel Başkanımız Özgür Özel ile görevimizin başındayız" dedi.
GAZETE PENCERE - CHP’nin atanmış genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK’sı İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte beş kişiyi tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel ihraçlar sonrası yaptığı açıklamada "Halkımızı görevden alınan il başkanlıklarına davet ediyoruz" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Halk TV'de yaptığı açıklamada görevlerinin başında olduklarını belirtti.
"ESKİ İL BAŞKANI DENİLİYOR AMA İKİ AYRI MAZBATAMIZ VAR"
"Bundan sonraki aşama il örgütlerini mi ele geçirmek?" sorusuna Çelik şu yanıtı verdi:
"İstanbul delegeleri dahil olmak üzere 1003 kurultay delegesinin 800'ünün imzasını ve kurultay niyet beyanını teslim ettik. Bizim için yok hükmünde bir karardır. Biz genel başkanımız Özgür Özel ile cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ile görevimizin başındayız.
Basın açıklamasında ne olduğu belli olmayan açıklamalar yapıldı. İstanbul il başkanı için eski il başkanı deniliyor ama YKS iki defa kongre yapmış bu il başkanına. Şu anda benim önümde YSK'dan alınmış iki ayrı mazbata var. Bu tabiri kullanırken bir atanmış bir de seçilmiş il başkanı var ortaya böyle bir şey atalım diye çelişkili bir açıklama yapmışlar.
CHP'nin birinci parti olmasını sağlayan çok sayıda il başkanı var. Özgür Özel'in yanında olan 81 il başkanı kenetlenme içerisinde kol kola girmişlerdir. Bu kenetlenmeyi dağıtmak amacıyla yapılmış bir adımdır. Geçerliliği yok. Nasıl İstanbul il başkanlığına kayyım atanmasına rağmen görevimizin başındaysak, nasıl Özgür Özel görevinin başındaysa il başkanları da görevlerinin başında olacak.
Türkiye'nin birinci partisinin kadroları dimdik ayaktadır. Milletin önünden sandığı kaçırmaya çalışan bir saray ittifakı var. CHP'nin içinde bir kavga yoktur, CHP'liler kenetlenmiştir. Hatta Türkiye'nin muhalefetin bütününde bir kenetlenme vardır. Muhalif partilerin genel başkanları bize destek veren açıklamalar yapmıştır. Kimsenin sandığı kaçırmasına izin vermeyeceğiz."
İMZA ATMAYAN İL BAŞKANLARI ORTAYA ÇIKTI
Kurultay toplanabilmesi için Özgür Özel yönetimi 1000'i geçkin delegeden imza topladı. İmza verenler arasında 74 il başkanı da bulunuyor.
İlk başkanları delegelerin imzalarını teslim ettikten sonra CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada acil kurultay çağrısı yapıldı. Öte yandan 7 il başkanı bu çağrıya katılmamıştı.
Açıklamaya katılmayan ve kurultay için imza atmayan il başkanları ortaya çıktı.
İşte o iller:
Adıyaman
Bingöl
Bitlis
Siirt
Şanlıurfa
Van
Şırnak
Kaynak:Haber Merkezi