Özgür Özel’den İYİ Parti’yle işbirliği sorusuna cevap: Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sıfırlanmaz”

Özgür Özel’den İYİ Parti’yle işbirliği sorusuna cevap: Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sıfırlanmaz”
CHP lideri Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Parti Meclisi’nin oybirliğiyle verdiği kararla yeniden İBB Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret etti. İYİ Parti’yle...

CHP lideri Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Parti Meclisi’nin oybirliğiyle verdiği kararla yeniden İBB Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret etti. İYİ Parti’yle ittifak ihtimaline ilişkin gazetecilerin sorusuna cevap veren Özel “Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sıfırlanmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, parti meclisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu'nun tekrardan aday gösterme kararının ardından bugün Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Özel'e, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çevik ve partililer eşlik etti. Özel ve İmamoğlu, gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

"İstanbul'un ittifakını İstanbullular kurdu"

Gazetecilerin “İYİ Parti ile ittifak ihtimali ortadan tamamen kalktı mı?” sorusuna, “Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sıfırlanmaz” diye yanıt veren Özel şunları söyledi:

“Biz öyle olmaması için çok gayret sarf ettik, üzerimize ne düşerse sarf etmeye devam edeceğiz. Ama İstanbul’un ihtiyacı olan ittifak, adını ittifak koyalım, işbirliği koyalım, parti adları analım, her şeyi söyleyelim, en iyisini bulalım. Şu ismin önüne geçemeyiz. İstanbul’u İstanbul İttifakı kazandı. İstanbul İttifakı’nı İstanbullular kurdular.”

"2019'da gözyaşlarımı tutamamıştım"

Özel, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden sonra Ekrem İmamoğlu’nun mazbata töreninde yaşadığı duyguları, “gözyaşlarımı tutamamıştım” diyerek anlattı:

“Beş yıl önce bu binaya devir teslim töreni için gelmiştik. Uzun süren bir demokrasi nöbetinden sonra, güçlükle alınan bir mazbatadan sonra, daha o zaman yaşanacağını bilmediğimiz bir hazımsızlıktan hemen önceydi. Ben buranın balkonunda Ekrem Başkanın o kalabalığın içinden bu binaya yaklaşmasını izlerken gözyaşlarımı tutamamıştım.”