Papa Francesco, 15 yaşındaki Carlo Acutis ‘internet azizi’ ve 'Tanrı'nın influencerı' ilan etti
"İnternet azizi" ve "Tanrı'nın influencer'ı" olarak da anılan bir İtalyan gencin aziz ilan edilmesine Papa'dan onay geldi.
Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Carlo Acutis'in iki mucize gerçekleştirdiğini onayladı.
Roma Katolik Kilisesi, bir kişinin aziz ilan edilmesi için iki mucize gerçekleştirmiş olmasını şart koşuyor.
Lösemi nedeniyle 2006 yılında vefat eden Acutis'in ölümünden sonra iki kişinin iyileşmesine yol açtığı iddiasıyla mucize kriterlerini yerine getirdiği belirtildi.
İlk "mucize" vakası, 2013 yılında Brezilya'da doğuştan ağır pankreas hastalığına sahip bir çocuğun, Acutis'e ait bir kıyafete dokunmasının ardından iyileşmesiyle gerçekleştiği ifade edildi. Kilise, bu olayı 2020 yılında bir mucize olarak tanıdı.
Papa Francesco tarafından dün onay verilen 2. mucize de yine bir iyileşme vakası.
Vatikan’a göre, 2022’de İtalya’da bisikletiyle kaza yaparak ağır bir kafa travması geçiren Kosta Rikalı bir üniversite öğrencisinin iyileşmesinde Acutis’in etkisi oldu.
Valeria Valverde isimli öğrencinin annesi, kızının iyileşmesi için Acutis’in Assisi kentindeki mezarında dua ettiğini ve aynı gün kızının kendiliğinden nefes almaya ve ertesi gün de hareket edip kısmen konuşmaya başladığını aktardı.
İlk millennial aziz
İkinci mucizeye de Vatikan’dan onay gelmesinin ardından Carlo Acutis’in resmen aziz haline gelmesi için bir tören düzenlemesi bekleniyor.
Henüz tarihi açıklanmayan tören sonrası Acutis, "ilk millennial" (1980’lerin başından 1990’ların sonuna kadar olan dönemde doğmuş kuşak) aziz olacak.
Acutis’in aziz ilan edilmesi, gençlere örnek teşkil edeceği gerekçesiyle destek görüyordu.
İtalyan anne-babanın çocuğu olarak 1991’de İngiltere’de dünyaya gelen Carlo Acutis, çocukken İtalya’nın Milano kentine taşınmıştı.
Ailenin anlatımına göre küçük yaşlardan dine ilgi duyan ve düzenli olarak kilisede ayinlere katılan, ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetlerinde bulunan Acutis, ölümünden aylar önce kendi kendine öğrendiği dijital bilgilerle bir internet sitesi kurarak ‘dini mucizelerin’ kaydını tutmaya başlamıştı.
Ailesi, çocuklarının ölümü sonrası dünyanın her yerinden mucize haberleri almaya başladıklarını söylemişti.
Anne Antonia Salzano, dünkü karar sonrası “çok duygulandıklarını” söyledi ve “Genellikle insanlar aziz ilan edildiğinde ebeveynleri çoktan ölmüş oluyor. Bizse bu sevinci, dünya çapında her gün Carlo'ya dua eden, onun mucizelerini anlatan herkesle paylaşıyoruz” dedi.
Carlo Acutis’in Assisi Santa Maria Maggiore Kilisesi’nindeki naaşı, cam bir bölmeninin ardında görülebiliyor ve her yıl binlerce kişi tarafından dua amacıyla ziyaret ediliyor.