Polis kurşunuyla ölen 18 yaşındaki Zuhal'in davasında keşif kararı

Polis kurşunuyla ölen 18 yaşındaki Zuhal'in davasında keşif kararı
İstanbul Beyoğlu'nda 'dur' ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateş sırasında, 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın sırtından vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi. Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde...

İstanbul Beyoğlu'nda 'dur' ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateş sırasında, 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın sırtından vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi. 

Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru Alper D. cezaevinden getirildi. Hayatını kaybeden Zuhal Ebrar Yıldız'ın ailesi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Alper D. savunmasında şunları söyledi: "Şüphelileri yakalayarak adli mercilere intikal ettirmek için, özellikle son günlerde yoğun mesai harcıyorduk. Yakalamaya çalıştığımız kişilerin, ne kadar tehlikeli olduğunu özelikle belirtmek isterim. Biz bu şahısları 40 gündür yakalamaya çalışıyorduk. Kâğıthane'den gasp anonsu geldi, hızlı bir şekilde vardık. Şahısları mahalleden tanıyan, bize muhbirlik yapan kişi şüphelilerin yerlerini, silahsız gezmediklerini ve hızlı bir şekilde gitmemiz gerektiğini söyledi."

Şüphelilerden birinin elini beline attığını ve o esnada silah çıkardığını düşündüğünü söyleyen Alper D., amacının şüphelilerin kullandığı motosikletin tekerini vurmak olduğunu savundu.

Baba Zekeriya Yıldız ve anne Dilek Yıldız

'KIZIMI ELLERİMLE YIKADIM GÖĞÜS BÖLGESİNDEN YARALANMIŞTI'

Vefat eden Zuhal Ebrar Yıldız'ın annesi Dilek Yıldız ise "Silah sesini duydum. Gittiğimde kızım yerdeydi, kusmuş ve yan döndürülmüştü. Kan vardı, bana olay yerinde motor çarptı dediler. Ben kızımı ellerimle yıkadım. Göğüs bölgesinden yaralanmıştı sırtında mermi yarası vardı.

Kızım o gün kırmızı bir pantolon giymişti, 170 boyunda olan birini nasıl görmez. Önce kurşun isabet ediyor, sonra motosiklet çarpıyor. Ben bu dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini istiyorum. Bana yaşattıklarının aynısını yaşasın" dedi.

Baba Zekeriya Yıldız da "Benim kızım motosiklet çarparak ölmedi. Bu kişi benim kızımı vurdu. Bizim çektiklerimizi çekmeden ölmeyin" diye isyan etti.

SAVCI SANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı, sanık polis memurunun tahliyesini talep ederken, mahkeme olay yerinde keşif yapılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

'KIZIMLA VEDALAŞMAK BİLE NASİP OLMADI'

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan anne Dilek Yıldız şöyle konuştu: "Hakimin verdiği karardan memnunuz. Sanık mahkemede 'karanlıktı' dedi. Videolarda görüyoruz ki karanlık değil gayet net görünüyor her şey. Bir tek kızımı görmemişler. Ben böyle bir polisin sokaklarda gezmesini istemiyorum. Başlarına normal bir olay gelmiş gibi bahsediyorlar, pişman da değil. Benim içim yanıyor. Kızımın ölümü hiçe gitmesin istiyorum. Kızımla vedalaşmak bile nasip olmadı. Yıkarken yalnız bırakmak istemedim. Son anına kadar da kızımı yalnız bırakmadım. 20 yıl, 30 yıl alsa ne olur, benim kızım gitti."

İddianamede Alper D.'nin "Bilinçli Taksirle Öldürme" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (DHA)