Portakal, Kılıçdaroğlu'na "pişkinlik içindesiniz" dedi, gazeteciler tepki gösterdi: Erdoğan'a bu üslupla konuşabilir misin?

Portakal, Kılıçdaroğlu'na "pişkinlik içindesiniz" dedi, gazeteciler tepki gösterdi: Erdoğan'a bu üslupla konuşabilir misin?
Gazeteci Fatih Portakal'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Pişkinlik içinde bulunuyorsunuz" ifadesine tepki gösterildi. Bir gazetecinin bir siyasi parti genel başkanına bu üslupla konuşamayacağını savunan...

Gazeteci Fatih Portakal'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Pişkinlik içinde bulunuyorsunuz" ifadesine tepki gösterildi. Bir gazetecinin bir siyasi parti genel başkanına bu üslupla konuşamayacağını savunan gazeteciler, Portakal'ın sözlerini kabul edilemez buldu.

Fatih Portakal, Sözcü TV'de sunduğu ana haberde Kılıçdaroğlu'nu ağır bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için çalışacağını söyleyen Portakal, "O koltukta oturmamanız için bilinçli bir yurttaş olarak mücadelemi vereceğim. Çünkü kaybettiriyorsunuz, umutları yok ediyorsunuz. O koltukla oturamayacaksınız, istediğiniz kadar diretebilirsiniz. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz" dedi.

TIKLAYIN: Fatih Portakal’dan Kılıçdaroğlu’na: Pişkinlik içindesiniz

"Kabul edilecek bir dil değil"

Gazeteci Sedat Bozkurt, Fatih Portakal'ın Kılıçdaroğlu için söylediklerini eleştirdi, "Bu mücadelenin verileceği yer CHP’nin meşru zeminleridir, gazetecilik yapılan kurumlar degildir. Girersiniz partiye mücadele edersiniz. Bu dil gazetecilik sınırları içinde de kabul edilecek bir dil değildir. Eleştiri sınırlarını aşan bir dildir bu…" yorumunda bulundu.

"Erdoğan'a da bu üslupla konuşabilir misin?"

Gazeteci Zeynel Lüle ise, "Sevgili @fatihportakal bu nasıl bir üslup? Bir gazetecinin, bir siyasi parti genel başkanına 'pişkin' diye hitap etmesi hoş mu? Erdoğan'a da bu üslupla konuşabilir misin? Meramını daha farklı dile getirmek çok mu zor? Eleştirilecek bir söyleşiydi ama böyle hoş olmadı" ifadelerini kullandı.