RTÜK'ten TLC ve TV8'e ceza

RTÜK, yayın kurallarını ihlaller sebebiyle TV8 ve TLC'ye idari para cezası uygulandı. TLC kanalına bir kez program durdurma cezası da verildi.

RTÜK'ten TLC ve TV8'e ceza

GAZETE PENCERE - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın ihlalleri nedeniyle TV8 ve TLC kanallarına, para ve program durdurma cezası verdi.

RTÜK, gündemdeki yayın ihlallerini görüşmek üzere toplandı. Kurul tarafından alınan karara göre TV8’e; "Zuhal Topal’la Yemekteyiz" programında, bir kadın yarışmacının yaşı konu edilerek yapılan konuşmaların, "yaşlı ayrımcılığı" içerdiği, insan onuruna aykırı ve kişileri küçük düşürücü olduğu gerekçesiyle yüzde 2 idari para cezası kesildi.

TLC’ye ise "Geber" adlı filminde yer alan şiddet dozu yüksek sahnelerin, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olduğu gerekçesiyle yüzde 3 idari para cezası ile 1 kez program durdurma cezası uygulanması kararlaştırıldı.

KESER: MEDYA ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARINI DİKKATE ALMALI

Ceza kararlarını değerlendiren RTÜK üyesi Tuncay Keser, "Toplumda can yakıcı şekilde artan şiddet olaylarının pek çok nedeni olmakla birlikte, medyada yer alan şiddet içeriklerinin de toplumun büyük bir kısmını etkilediği, özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki davranışsal ve psikolojik etkilerinin daha fazla olduğu bilinmektedir" dedi.

"Şiddet içerikli yapımlar konusunda; RTÜK ile birlikte medya alanındaki tüm paydaşların sorumlulukları olduğu açıktır" diyen Keser, "Medya içeriklerinde, çocuğun ve gençlerin üstün yararının dikkate alınması, yayın politikalarının yalnızca reyting odaklı bir yaklaşımla değil; toplumun ortak geleceği çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği öncelenerek oluşturulması zorunluluktur. Kurulun, şiddet içerikli yayınlarla etkin mücadelede ölçülü, istikrarlı ve tarafsız bir tutum içinde olması, şiddeti özendirici veya normalleştirici yayınlara karşı gerekli yaptırımları kararlılıkla uygulaması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar