Sadullah Ergin'in seçim bölgesi kaydırılacak mı?

Sadullah Ergin'in seçim bölgesi kaydırılacak mı?
CHP listelerinde önce Hatay’da milletvekili adayı olarak gösterileceği konuşulan ancak Ankara listesinden açıklanan DEVA Partili Sadullah Ergin’in seçim bölgesinin değiştirileceği sorusu gündemde.Eski Adalet Bakanı veDEVA Partisi...

CHP listelerinde önce Hatay’da milletvekili adayı olarak gösterileceği konuşulan ancak Ankara listesinden açıklanan DEVA Partili Sadullah Ergin’in seçim bölgesinin değiştirileceği sorusu gündemde.

Eski Adalet Bakanı veDEVA Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP listelerinden önce Hatay 1. sıra, ardından Ankara 1. bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilen Sadullah Ergin’le ilgili tartışmalar sürmüyor.

Ergin’in “kendi rızası üzerine”yeni bir seçim bölgesinden aday gösterilme ihtimali gündeme geldi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün köşe yazısında konuya dair, “Sadullah Ergin'in başka bir seçim bölgesine kaydırılacağına ilişkin haberler çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu konuda DEVA lideri Ali Babacan'la görüştüğü belirtiliyor. Şu anda bir adayın yerinin değiştirilebilmesi için önce onun rızasının olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberlere ilişkin Ergin’e soru soran Öztürk, “Bizde yerimin değiştirilmesi konusunda bir bilgi de yok, karar da yok” yanıtını aldığını aktardı.