Seçer: Egemenlik saraydan halka 19 Mayıs’ta verildi

Seçer: Egemenlik saraydan halka 19 Mayıs’ta verildi
Mersin’de 19 Mayıs törenine katılan Başkan Vahap Seçer, “19 Mayıs, saltanatın halka karşı yenildiği gündür” dedi. “Biz mücadele partisiyiz” vurgusu yapan Seçer, “İyi ki CHP var, iyi ki Mustafa Kemal Atatürk var” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma törenine katıldı. Program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın tarihsel önemine dikkat çekti. “19 Mayıs; saltanatın saraydan alınıp, egemenliğin halka verilmeye başlandığı gündür. Bir ulusun ayağa kalkışıdır” dedi. Bugünün, sadece bağımsızlık mücadelesinin değil, laik ve demokratik bir cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında mevcut iktidarın gençleri ve kadınları dışlayan bir anlayışı temsil ettiğini belirten Seçer, “CHP olarak bu zihniyetin karşısındayız. Onun için buradayız. İyi ki CHP var, iyi ki Mustafa Kemal Atatürk var” diye konuştu.

CHP’nin bir mücadele partisi olduğunu vurgulayan Seçer, “Biz nostaljiyle değil, mücadeleyle varız. Atatürk’ümüzün izindeyiz. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlere de ayrı bir paragraf açan Seçer, “Gençlerimiz bizim vicdanımızdır. Eğer adalet için bağırıyorlarsa, biz onların yanındayız. Onlara şekil veremezsiniz, yön çizemezsiniz. Onlar bu ülkenin yolunu aydınlatacaktır” dedi.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar