Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Fatih Terim de şikayetçi oldu

Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Fatih Terim de şikayetçi oldu
Gizli fon vaadiyle futbolcuların da olduğu 28 kişiyi dolandıran eski bankacı Seçil Erzan'ın yargılandığı davaya Fatih Terim de dahil oldu. Teknik adamın dava dosyasına giren ifadesinde ise "İyi niyetim suistimal edildi" dediği kayıtlara geçti.

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da olduğu 28 kişiyi, 'yüksek getirili gizli fon' vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 295 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan İle Ali Yörük, jandarma eşliğinde getirildi. Bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları da mahkemede hazır bulundu.


Fatih Terim de şikayetçi oldu

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre Denizbank'ın üst düzey yöneticileri ile çalışanlarının tanık olarak dinlendiği davada Fatih Terim'in kaybolan 3 milyon dolar nedeniyle şikayetçi olduğu ve yeni bir iddianame düzenlendiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan yeni iddianame, birleştirme talebiyle davanın görüldüğü mahkemeye gönderildi.

"Bahsedilen fon ile yakından, uzaktan ilgim yok"

Müşteki Fatih Terim’in ifadesine yer verilen iddianamede, teknik adamın şu sözleri kayıtlara geçti:

"Ben uzun yıllardır teknik direktörlük yaptım. Son bir yıldır dinleniyorum. Seçil Erzan ile yaklaşık 5-6 yıldır tanışmaktayım. 11 yıldır bankanın müşterisiyim. Hayatımda hiçbir zaman bankanın Florya ve Levent şubelerine gitmedim. Paraya ihtiyacım olduğunda yakınlarımdan ve aile dostlarımdan isterim. Onlar gidip gerektiğinde bankadan parayı çekip bana getirirler. Bir takım belgelere imza atmam gerektiğinde ise zaman zaman Seçil Erzan yanıma gelip Florya’daki tesislerde imzamı alırdı. Hatta evime geldiğinde de belgelere imza atmışlığım olmuştu. Bahsedilen fon ile yakından, uzaktan ilgim yoktur. Bu fon için kimse benden bu zamana kadar herhangi bir para istemedi. Bu fon ile alakalı Seçil Erzan’a hiçbir zaman para vermedim. 6 Nisan’da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için bankada çalışan Rüya Hanım ile mesajlaştım. Seçil Erzan olayını duyunca bankaya sinirlendim ve bankadaki tüm paramın eşim Fulya Terim’in başka bankadaki hesabına aktarılmasını istedim. 219 bin 300 dolar ve 47 bin 400 lira paranın eşimin hesabına geldiğini tespit ettim ama 3 milyon dolar hala gönderilmedi. Bu paramı bana hala vermedikleri için Rüya Hanım’dan şikayetçiyim. Bunun gibi çok fazla aleyhime bankacılık işlemi yapıldığını fakat iyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum. Bu zamana kadar özellikle bankacılık işlemlerimi yürüten Seçil Erzan, Rüya Hanım ve işlemlerimde usulsüzlük yapan banka çalışanlarından şikayetçiyim."



Duruşma ertelendi

Mahkeme, Denizbank çalışanları ile yöneticilerinden dinlenemeyen tanıkların dinlenmeleri için duruşmayı 31 Mayıs Cuma gününe erteledi.


Gazeteci ile avukat arasında tartışma


Duruşma esnasında bir gazeteci beyanda bulunan tanığa, beyanı bittikten sonra soyadını sordu. İzleyici tarafında oturan Denizbank’ın Kübra K. isimli avukatı, gazeteciye ‘tanığın adını soyadını soramayacağını’ söyledi. Bunun üzerine salondaki başka bir avukat ise Kübra K.'ye hitaben ‘bunun suç olmadığını’ söyleyince Kübra K., isimli avukat, hem meslektaşı hem de gazeteciyle tartışmaya devam etti. Mahkeme başkanı, Denizbank'ın avukatı Kübra K.'nin duruşma düzenini bozması nedeniyle avukat K. dahil tüm izleyicileri ve basın mensuplarını duruşma salonundan çıkardı.


Mahkeme dışında da gazeteciyle tartışmaya devam eden avukat Kübra K., gazeteciye hakaret edip üzerine doğru yürümeye başladı. Gazeteci ise kendisine karşı gerçekleşen saldırıyı kayda almak için cep telefonuyla video çekmeye başladı. Bunu gören banka avukatı Kübra K., gazeteciye saldırarak telefonunu gasp edip, parmak sallayarak 'geri zekalı' şeklinde hakaret etti.

Gazeteci, bunun üzerine adliyenin içerisindeki polis karakoluna giderek saldırgan avukattan şikayetçi oldu. Avukat, ifade vermek üzere polis eşliğinde nöbetçi savcıya götürüldü.