Seçim sürecinde belediye imkanlarını kullanmayacağını söyleyen Yavaş: Bu ay maaş almadım

Seçim sürecinde belediye imkanlarını kullanmayacağını söyleyen Yavaş: Bu ay maaş almadım
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş, TV100'de Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Yavaş, seçim süreci boyunca belediye imkanlarından yararlanmayacağını...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş, TV100'de Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Yavaş, seçim süreci boyunca belediye imkanlarından yararlanmayacağını söyledi, "Bu ayın 15'inde maaş almadım" dedi.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"KILIÇDAROĞLU'NUN HELALLEŞME ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU"

Ben ilk defa bu seçimde sayın Genel Başkanımızla gezme şansı buldum. Özellikle muhafazakar kıyafetli insanların büyük ilgisini gördüm. Gerçekten beni şaşırttı. Demek ki Genel Başkanımızın helalleşme çağrısı, diğer partilerle ittifak yapması halktaki eskiden yaşanan güvensiz ortamı ortadan kaldırmış. 

ALTILI MASA'DAKİ KRİZ NASIL ÇÖZÜLDÜ?

İki yıldır ittifak görüşmeleri devam ediyor, halkta da bir beklenti vardı. Son anda yaşanan olaylar hayal kırıklığı yaşattı insanlara. İki tarafı da tanıyan biri olacak hem Meral Hanım hem CHP, mutlaka araya girilmesi lazım diye düşündüm. Bu kadar insanın beklentisi geri çevrilemez dedik. Israrcı oldum. O da Ekrem Bey ve siz bizzat işin içinde olursanız dedi. Biz de kabul ettik. Anketlerde İmamoğlu ve benim de ismim epey geçiyordu. İyi ki de bir araya gelmişiz.Cumhurbaşkanı yardımcısı olalım talebimiz yok, makam mevkiden daha çok ülkedeki beklentiyi karşılayalım düşüncemiz var.

GÖREVE SİYASET KARIŞTIRMAK İSTEMİYOR

7,5 milyon civarında takipçim var Twitter'da. Orada bile ayırdım hesapları. 15 Mayıs’tan sonra seçim bitecek, siyasi görev olur olmaz ayrı mesele ama görevimize döneceğiz. Ankara’da kapsayıcı çalışmamıza devam edeceğiz. Bir aylık izin aldım Ankara halkından, belediyeyle ilgileniyorum ama siyaset yapma izni aldım. 

YAVAŞ NASIL BİR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK?

Sayın Akşener, orada da etkin ve icracı olmamızı istiyor. Bizim sorunlara yaklaşımımız, insanlara yaklaşımımız demek ki Türkiye çapında beğenildi ki bize güvenildi. İnsanların bize daha kolay ulaşabileceklerini düşünüyorum. Çünkü siyasi partiler kendi partisini ön planda tutacak. Cumhurbaşkanının seçildikten sonra tarafsız olması gerektiğine inanıyorum. Sistemi değiştiremesek de mazbatayı aldığı günden itibaren herkese eşit davranmalı ve Kılıçdaroğlu’nun bunu yapacağından hiçbir şüphe yok. Şimdiye kadar Cumhur İttifakı’nda yer alan partileri ya da onları destekleyen kimseye bir kötü söz söylediğini görmedim. Ben Ankara’da korumasız geziyorum. Kimseye kötülük yapmadığım için kimseden kötülük beklemiyorum. 

"BU AY MAAŞ ALMADIM"

1 aylık maaş almıyorum. Bir dilekçe verdim. Bu ayın 15’inde maaş almadım. Seçim süreci boyunca belediye imkanlarını kullanmayacağım. Şehir gezilerine parti götürüyor. Buraya geldim, dönerken uçak biletimi kendim alacağım. Başka türlü davranmak içime sinmez.

BOZDAĞ'IN SECCADE-ŞARAP KARŞILAŞTIRMASI

Alkol de alıyorsa vergisini alıyorsunuz, askere gönderiyorsunuz. İçki içiyor içmiyor diye vatandaşı ayıramazsınız. Kimin neye inandığını bilen tek kişi Cenab-ı Allah. Yargılarsanız şirk koşarsınız.  Hiç kimse bu şekilde değerlendirilemez. Siz Adalet Bakanısınız, herkese insan gözüyle bakmanız lazım. Ankara seçiminde de yaşadık. Anketler ortaya çıkınca bu tür söylemler çoğaldı. Pahalılık, işsizlik, ekonomi konuşulmasın diye bilerek o yöne çekiyorlar. 

İKTİDARIN MİLLET İTTİFAKI VE HDP SÖYLEMLERİ

Şantaja kim boyun eğer. HDP’nin açıklamasını okudum, net bir şekilde parlamenter sisteme dönülsün ve her şey orada konuşulsun diyor. Doğrudur. Eğer bütün HDP’ye oy verenlere PKK’lı gözüyle bakıyorlarsa hükümet kanadı çıksın desin ki onların oyunu istemiyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Biz 85 milyonun oyuna talibiz. Herkesin oy verme gerekçesi başkadır. Demirtaş, PKK silah bırakmalıdır diyor. Belki de HDP, Meclis’te diyecek ki ‘yeter artık silah bırakın, her şey Meclis’te konuşulsun.’ Meclis’ten çıkan bütün iradeye herkes saygı duymak zorundadır. 

HDP’nin içinde PKK ağzıyla konuşanlar var, reddediyoruz. Onlarla aynı düşünmüyoruz. Aynı görüşü savunan da HÜDA PAR’da insanlar var. Yemin etmeyeceğim diyor, bakacağız diyor. Türk Bayrağı yerine Türkiye bayrağı densin diyor. Zamanında PKK’lılar tarafından da denmedi mi? TC tabelaları onlar istedi diye kaldırılmadı mı? Sanki bunları yok farz ediyorlar. 

Ankara’da da aday çıkarmadılar. Ben açık açık söyledim, bedel istiyorsanız, ipiniz bir yere bağlıysa oyunuzu istemiyorum. Tüm vatandaşların oyuna talibim ama şantajlarla falan “seni biz seçtik…” Hadi oradan, öyle bir şey yok. 

"BEBEK KATİLİ CEZASINI ÇEKMEDEN ÇIKAMAZ"

-Bazı HDP'lilerin, PKK'lı teröristlerin ve Öcalan'ın hapisten çıkarılması gerektiği yönündeki açıklamaları soruldu-

HDP'lilerin hepsi bu lafı etmiyor. Onu eli kanlı terörist cezasını çekmeden çıkamaz. Onlar da herhalde kendi tabanlarına oy almak için böyle propagandalar yapıyor. Karşılığı yok bunun. Destek olacak bir Allah'ın kulu da yoktur. PKK'dır sayın Kılıçdaroğlu'na suikast düzenleyen.

Bunlar sadece ve sadece iktidarın kullanmasına yarayan argümanlar. Benim seçimde de yaptılar aynısını. İktidarın ekmeğine yağ sürüyorlar. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinin önüne geçmek için bir yerlerle kontrollü olarak bu söylemi yapıyorlar.

Ayrıntılar gelecek