Seçimler esnasında skandal iddia: Yargıtay'da kadın hakimler taciz mi edildi?

Seçimler esnasında skandal iddia: Yargıtay'da kadın hakimler taciz mi edildi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay'da yaşandığı iddia edilen bir skandalı dile getirdi. Özgenç, Yargıtay Başkanı Akarca'ya, Yargıtay'da görev yapan bazı kadın tetkik...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay'da yaşandığı iddia edilen bir skandalı dile getirdi. Özgenç, Yargıtay Başkanı Akarca'ya, Yargıtay'da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından cinsel tacize uğrayıp uğramadığını, olayla ilgili hangi işlemlerin yapıldığını sordu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine yeni başkanını seçmek için Yargıtay üyeleri sandığa gitti.

Dün başlayan seçimler, ilk 3 turda salt çoğunluğu sağlayan aday çıkmadığı için sonuçlanamadı.

Bugün 4'üncü tur ile devam eden seçimlerde de salt çoğunluğu sağlayan aday çıkmadı.

Başkanlık seçimi 5'inci tura kalırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı ve Türk Ceza Kanunu'nun mimarlarından biri olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.

Yargıtay'da taciz iddiası

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgenç, Yargıtay'da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin, bir Yargıtay üyesi tarafından cinsel tacize uğradığını, tacize uğrayan kadın hakimlerin, Başkan Akarca'ya şikayette bulunduğunu öne sürdü.

Özgenç, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Akarca’nın Yargıtay’da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından kendilerine CİNSEL TACİZde bulunulduğu yönünde şikayetlerinin olup olmadığı; var ise, bu şikayetlerle ilgili olarak ne tür işlem yaptığı hususlarında kamuya bilgi vermesi gerekir.