Seçmeni darbecilikle suçlayan Uçum, bu kez eleştirenleri de darbeci ilan etti

Seçmeni darbecilikle suçlayan Uçum, bu kez eleştirenleri de darbeci ilan etti
İktidarın seçim yoluyla değişmesini darbecilik olarak gören Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, dün söylediği “darbeci seçmen” söylemine açıklık getirmeye çalıştı.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı...

İktidarın seçim yoluyla değişmesini darbecilik olarak gören Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, dün söylediği “darbeci seçmen” söylemine açıklık getirmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” sözleri konuşulmaya devam ederken, Uçum sözlerine açıklık getirmek için bu kez eleştirenleri darbeci olarak niteledi.

TIKLAYIN- Soylu’dan sonra sırayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum aldı: İktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur

Uçum, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Siyasal sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici kabul eden, demokratik meşruiyetin esasını seçmen iradesinde gören, tez siyaseti yerine talep siyasetine üstünlük tanıyan, her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında “seçmeni darbecilikle suçluyorlar” diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz.

Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmden medet umduğu ayan beyan ortadadır.

Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir.

Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiçbir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız.”