Selman Öğüt'ün adı, Esenyurt Üniversitesi'nin sitesinden kaldırıldı

Selman Öğüt'ün adı, Esenyurt Üniversitesi'nin sitesinden kaldırıldı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Esenyurt Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Selman Öğüt'ün adı, Esenyurt Üniversitesi'nin sitesinden kaldırıldı.

Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Selman Öğüt’ün adının, üniversitenin sitesinde yer almaması dikkat çekti.

1 ay önce istifa etti

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre; Esenyurt Üniversitesi’nin sitesinde rektör böümüne, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Nergiz’in fotoğraf ve bilgileri girildi. HalkTV'den Sahra Atilla'ya göre Selman Öğüt, Esenyurt Üniversitesi'nden bir ay önce istifa etti.

Üniversite’nin sitesinde rektörün mesajının olduğu “Rektörden” başlıklı bölümde yer alan mesajda da, herhangi bir isim ve fotoğraf bulunmuyor.

Selman Öğüt’ün 24 Nisan günü TRT ve Turkuvaz Medya’yı eleştiren tweetler atması da dikkat çekti.

Öğüt, Turkuvaz Medya’yla ilgili tweetinde, “Turkuvaz medya bunu senelerdir yapıyor. Toplumsal açıdan ağır tahribatlar yaratan Müge Anlı ve Esra Erol gibi programları senelerdir para kazanmak uğruna ekranlara taşıyor. Ve kimse de bunun hesabını sormuyor” diye yazdı.

TRT aleyhinde attığı tweette de “Rezalete bak! TRT ekranlarında Cumhurbaşkanımızın düşmanları boy gösteriyor! TRT’den sorumlu olanlar TRT’yi seyirci gibi sadece izliyorlar galiba. Aferin devam edin böyle!” diye yazdı.

“Pelikan” iddialarıyla gündeme gelmişti

Selman Öğüt, Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğundan eden “Pelikan” iddialarının yanı sıra, katıldığı televizyon programlarında yaşadığı polemiklerle de tartışma yaratmıştı.

Öğüt, “Elini keselim deyince de insan hakları diyorlar” sözleri ve “yabancı dil bilmeden doçent olunabilir” savunmasıyla da gündem olmuştu.

“Pelikan” grubunun önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilen Öğüt, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020 yılında görevden alınmasının ardından, Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı.

Öğüt’ün, 2015 yılında jüri üyelerini ve dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı, “kendisini yetersiz buldukları” iddiasıyla Berat Albayrak’a mail atarak şikâyet ettiği Wikileaks belgeleri de gündem olmuştu. Öğüt, mailde, “AK Parti iktidarından önce paraleli, masonu, ırkçısı doçentliğini jürileri ayarlayıp aldı. Yekta hoca sağ olsun otomatiğe çevirdi” diye yazmıştı.