Serhan Asker'den Barış Yarkadaş'ın iddiasına yanıt

Serhan Asker'den Barış Yarkadaş'ın iddiasına yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in yayımladığı yazı ile CHP ile Halk TV arasındaki sözleşmenin feshedildiği duyurulmuştu. Bunun ardından Halk TV'de "Görkemli Hatıralar" programını yapan Serhan Asker'in yayın yapması...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in yayımladığı yazı ile CHP ile Halk TV arasındaki sözleşmenin feshedildiği duyurulmuştu. Bunun ardından Halk TV'de "Görkemli Hatıralar" programını yapan Serhan Asker'in yayın yapması için tahsis edilen yerin Antalya Döşemealtı Belediyesi Turgay Genç tarafından iptal edildiği iddia edilmişti. Barış Yarkadaş'ın buna ilişkin "Asker’e tahsis edilen bölgeye girmeyi kabul etmediğini, protesto için başka bir bölgede yayın yapacağını söyledi" iddiasına yanıt geldi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV’de ‘Görkemli Hatıralar’ isimli programı sunan Serhan Asker’in Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in kendisine program yapmak için tahsis ettiği yeri daha sonra iptal ettiği iddiasını araştırarak, iddianın gerçek dışı olduğunu söylemişti. Yarkadaş, katıldığı programda Döşemealtı Belediye Başkanı Tugay Genç’in “Döşemealtı’nda Serhan Asker program yapacaktı. Serhan Asker’i arayarak ‘Ben katılamam ama sizin için Kırkhan’da yerimiz hazır, halılar da çıktı fotoğrafı orada yapabilirsiniz.’ dedim. Programı planlanan şekilde yapması için iki defa aradım ama yapmadı. Bu işi siyasi mücadeleye çevireceğiz dedi ve ve surların orada yayını yaptı” dediğini aktardı.

Serhan Asker'den yanıt

Halk TV Ankara Temsilcisi Serhan Asker, canlı yayında Yarkadaş'ın iddiasına yanıt verdi. Asker, "Barış Yarkadaş'ı, Gürhan Hacır'ı aradım. Az önce yayından önce aradım ikisi de telefonunu açmadı. Güya ben o yeri seçmemişim, "Bu işi siyasi bir kavgaya dönüştüreceğim" demişim. Turgay beyi aradım, "Asla böyle bir konuşma olmadı" dedi. Bu konuşmayı önce ben Gürhan Hacır'ı aradım sonra Barış Yarkadaş aldı, benim onlara böyle bir ifadem asla olmadı. Ben bir siyasi kavganın tarafı olmamam. Bir gün önce krizi çözmek için çabaladık fakat çözülemedi" dedi.

Asker şöyle devam etti:

Turgay Genç'e, Eren Erdem "O program asla ve asla orada olmayacak, belediye olarak biz o programın hiçbir yerinde yer almayacağız" dediğini bana söyledi. Ben, "Başkan rahatsızlandı ve gelemedi derim, biz burada programı yapalım" dedim. Onu da istemedi. Sonra Turgay Genç, "Üç saatlik programın yerine ne yapacaksınız" dedi. Onun üzerine ben krizi çözmek için CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ı aradım, açmadı. Onun üzerine mesaj attım. Ahmet bey, programın başlamasına 15 dakika kala aradı. Sabah ben Cafer beyi aradım. "Böyle bir durum var, isterseniz iptal edelim tekrar koyayım" dedim. "Hayır olmaz, sen çekiyorsun. Dışarıda da olsa yapacağız" dedi. Bunu anlatınca ben Turgay Genç, "İsterseniz burada yapabilirsiniz" dedi. Ben, "Genel başkan yardımcısı orada yapmamızı istemedi. Siz gelip söylediniz. Biz dışarıda yaparız" dedim. Yapma dediği yerde niye yapacağız? Belediye başkanı incelik gösteriyor. Bizim orada tavrımız CHP Genel Başkan Yardımcısına. Genel Başkanı da aradı Turgay Genç ama cevap alamadı.