Sinan Oğan'dan "Alperen İnce" açıklaması: Danışmanlığımı yapmamıştır, yazdıkları pis ve tutarsız iftiradır

Sinan Oğan'dan "Alperen İnce" açıklaması: Danışmanlığımı yapmamıştır, yazdıkları pis ve tutarsız iftiradır
ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Alperen İnce'nin, "Yol ayrımımız, özel sohbetimizde ‘İkinci turda gerekirse Cumhur İttifakı’nı destekleyebiliriz. Bakanlıklarımız, müdürlüklerimiz olabilir’ demesinden...

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Alperen İnce'nin, "Yol ayrımımız, özel sohbetimizde ‘İkinci turda gerekirse Cumhur İttifakı’nı destekleyebiliriz. Bakanlıklarımız, müdürlüklerimiz olabilir’ demesinden kaynaklanır. Ben bu yola giremezdim. Bunu arkadaşlarıma açıklayamazdım. Kabul edebilecek olsam MHP’de olurdum. Çakmasında değil” açıklamasına yanıt verdi. Sinan Oğan, "Kendisi benim sosyal medya danışmanlığımı yapmamıştır. Aşağıda yazılanlar pis ve tutarsız bir iftiradır" dedi.

Alperen İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sinan Oğan’a yakın bir hesaptan hakkımda asılsız iddiaların ortaya sürülmesiyle, adeta fişlenmemle böyle bir cevap hakkım doğdu. Bu şahsın danışmanlığını yaptığım doğrudur. Bu 1 aydan ibaret kısa bir süredir ve kendisinin teklifiyle olmuştur. İleride, bakan tanıdıkları aracılığıyla, kamuda önemli mevkilerde olabileceğim de vaat edildi. Önemsemedim sadece işime baktım. Danışmanlığım sürecinde bu şahısla bir fotoğraf için kırk takla atan, sosyal medyaya koymak için can atanlar, yakınlık kurmak isteyenleri gördüm. Bu yollara tevessül etmedim. Yol ayrımımız, özel sohbetimizde “İkinci turda gerekirse Cumhur İttifakı’nı destekleyebiliriz. Bakanlıklarımız, müdürlüklerimiz olabilir.” demesinden kaynaklanır. Ben bu yola giremezdim. Bunu arkadaşlarıma açıklayamazdım. Kabul edebilecek olsam MHP’de olurdum. Çakmasında değil" ifadelerini kullanmıştı.

İnce'nin iddialarına yanıt veren Sinan Oğan, şu açıklamada bulundu:

"1 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında bizim gönüllü ekipleri içerisinde yer alan ve “1 aylık bursiyerlerimizden” olan Alperen İnce işe yeterince vakit ayıramadığı, kendisine verilen gönüllü kardeşlerimizi arama işini tam olarak yapamadığı için kendisine teşekkür ettik, yollarımızı ayırdık. Ondan sonra da bir daha görüşmedik. Bizim ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adaylığımızı açıkladığımız tarih 11 Mart 2023’tür. Kendisi benim sosyal medya danışmanlığımı yapmamıştır. Aşağıda yazılanlar pis ve tutarsız bir iftiradır. Bu genç kardeşimiz daha toydur, ekipten çıkarılmasını kedisine yediremeyip iftiralara başlamıştır. Ayrıldığı gündem bu yana bize türlü türlü iftiralar atmıştır. Son iftirası ipe sapa gelmez niteliktedir. O kadar toydur ki gönüllü gruplarından geçen yıl ayrılmış, dün ayrılmış gibi algı yapmaktadır."