Sinpaş Kızılbük yine gündemde: Ruhsat iptali reddedildi, doğayı katlettiler, projeyi tamamlayamadılar

Sinpaş Kızılbük yine gündemde: Ruhsat iptali reddedildi, doğayı katlettiler, projeyi tamamlayamadılar
Sinpaş, Kızılbük'te inşa ettiği devremülk projesinin söz verilen tarihe yetiştirilemeyeceğini açıkladı. Öte yandan çevrecilerin ruhsat iptali için yaptığı başvuru da reddedildiGazete Pencere Haber MerkeziSinpaş tartışmalı...
Sinpaş, Kızılbük'te inşa ettiği devremülk projesinin söz verilen tarihe yetiştirilemeyeceğini açıkladı. Öte yandan çevrecilerin ruhsat iptali için yaptığı başvuru da reddedildi

Gazete Pencere Haber Merkezi

Sinpaş tartışmalı ÇED raporuyla başlattığı Kızılbük'teki projesinde doğayı katletmeye devam ediyor. Çevreciler tarafından projenin yapı ruhsatının iptali için açılan dava reddedilirken projenin bitim tarihi uzadı.

Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, 2023 Haziran ayında teslim edilmesi gereken projenin teslim tarihini 'sonbahar' olarak açıkladı ancak gün vermedi.

Böylelikle projenin bitim tarihi ikinci kez ertelenmiş oldu. Sinpaş projeye başladığında bitim tarihi olarak Haziran 2023 yılını göstermişti. Kızılbük'ten devremülk satın alan vatandaşlar ise şirketin farklı tarihler sunması nedeniyle tepki gösteriyor.

Projenin ne zaman biteceği tartışmalı

Şikayet Var'da bir kullanıcı projenin bitiş tarihinin kendisine Aralık 2024 olarak söylendiğini ifade ederek duruma karşı tepki gösterdi.

CEO 'sonbahar' dedi

Patronlar Dünyası'ndan Necla Dalan'a konuşan Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, iskan için müracaatların yapıldığını aktararak, “Önümüzdeki sonbaharda ilk etap açılmış olacak” dedi.

Yapı ruhsatlarının iptali davası reddedildi

Bu arada Kızılbük Gayrimenkul; dün KAP’a yaptığı açıklamada Sinpaş Kızılbük projesi ile ilgili yapı ruhsatlarının iptali davasının reddedildiğini duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

“Muğla ili, Marmaris İlçesi, Kızılkum Mevkii, 1598 ve 2518 no.lu parsellerdeki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizle ilgili olarak yapı ruhsatlarının iptaline yönelik Marmaris Belediye Başkanlığı'na Muğla 2. İdare Mahkemesi'nde 2022/27 esas no.lu dava açıldığını, bahsi geçen davanın Şirketimize direkt olarak açılmadığını, Şirketimizin davalar konusunda bilgi sahibi olunduğu gün itibari ile davalara müdahil olunduğunu ve gerekli yasal itiraz haklarımızın kullanıldığını kamuoyuna açıklamıştık. Marmaris Belediye Başkanlığı'na Muğla 2. İdare Mahkemesi'nde açılan 2022/27 esas no.lu dava, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından dosya kapsamında yer alan bilgi, belge ve bilirkişi raporuna istinaden davanın reddine karar verilmiştir.”

ÇED Raporu tartışmaları

Doğanın katledilmesine karşı çevrecilerin karşı çıktığı projeye verilen ÇED olumlu raporu da tartışmalara neden olmuştu.

Marmaris Kent Konseyi, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hangi belgeyi sunarsak sunalım çevrenin dinamitle havaya uçurulmasına göz yumdu” dediği raporda kayalıklardan oluşan koyun dinamitlerle havaya uçurulmasına göz yumulmuştu.