Sırp çete liderinin öldürülmesi davasında 2 sanığa tahliye

Sırp çete liderinin öldürülmesi davasında 2 sanığa tahliye
İstanbul Mecidiyeköy’de, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sırp Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç’in öldürülmesine ilişkin aralarında örgüt yöneticileri konumunda bulunan Radoje Zıvkovıc ve Milan Vujotıc’in da olduğu...

İstanbul Mecidiyeköy’de, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sırp Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç’in öldürülmesine ilişkin aralarında örgüt yöneticileri konumunda bulunan Radoje Zıvkovıc ve Milan Vujotıc’in da olduğu 13’ü tutuklu 16 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar cezaevinden getirilirken, 3 tutuklu sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

İKİ ÖRGÜT LİDERİ DE SUÇLAMALARI REDDETTİ
Kavackı suç örgütü lideri tutuklu sanık Radoje Zıvkovıc bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla yaptığı savunmada, “Orada bulunan sanıklardan Milan, Asiye ve Ayşe’yi tanıyorum. İddianamede bana ait isnat edilen bir suç görmedim. İddianamedeki resimler benim değil. Emniyette telefonumun şifresini vermedim ve telefonum açılmadı. Telefonumdan ele geçirildiği iddia edilen görüntüler bana ait değildir. Telefonların şifrelerini hatırlamıyorum. Olaylarla ilgim ve bilgim yoktur” dedi.

Sağlık problemlerinden dolayı hakkında ev hapsi kararı verilen sanık Milan Vujotıc ise olayla bir ilgisi olmadığını öne sürerek “Karadağ vatandaşıyım, Sırbistan ile alakam yok. Suçlamaları kabul etmiyorum. Suç örgütüyle bir alakam yok. Fransa’da kayak yaparken yaralanmam sebebiyle Türkiye’ye tedavi amaçlı gelmiştim. Burada tıbbın ilerlemiş olması nedeniyle birçok Karadağ vatandaşı tedavi için gelir. Polisler beni yakaladığında öldürmekle suçladılar bu doğru değil. İddianamede geçen Türk vatandaşları tanımıyorum” diye konuştu.

İKİ SANIK TAHLİYE EDİLDİ
10 sanığın savunmasının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ayşe Sipahi ve Niyazi Serkan Altundaşar’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanık Murat Polat’ın adli kontrol tedbiri kaldırılırken, Asiye Yüksel’in telefonunda bulunan araç fotoğraflarının araştırılmasına, diğer sanıkların bir sonraki celsede dinlenmesine karar verdi. Duruşma 8 Mayıs 2023’e ertelendi. (DHA)