Sırrı Süreyya Önder'in "Cumhurbaşkanı beni aradı, 'Kandil'e gittiniz, ne oldu?' diye sordu" sözleri yeniden gündemde

Sırrı Süreyya Önder'in "Cumhurbaşkanı beni aradı, 'Kandil'e gittiniz, ne oldu?' diye sordu" sözleri yeniden gündemde
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim süreci boyunca sürdürdüğü, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil ve terör örgütleriyle birlikte hareket ettiği iddiası üzerine,...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim süreci boyunca sürdürdüğü, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil ve terör örgütleriyle birlikte hareket ettiği iddiası üzerine, Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Erdoğan'a atfettiği "Kandil'e gittiniz, ne oldu?" sorusu yeniden gündem oldu.

2016 yılında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamasında Meclis'te konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan''ın “Kandil’den talimat alanlar, gelip burada konuşuyor” demesi üzerine, "Sayın cumhurbaşkanı, o zaman başbakandı, beni aradı, ‘Kandil’e gittiniz ne oldu?’ diye sordu. Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. Kandil'den talimat alan kimmiş, Kandil'e haber gönderen, ricacı gönderen kimmiş... Kaldırın dokunulmazlığımızı, bütün bunları mahkemelerde konuşacağız" yanıtını vermişti.

Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın, rakibi Kılıçdaroğlu'na yönelik "Kandil ve terör bağlantısı var" iddialarının ardından Önder'in sözleri yeniden tartışılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı, mitinglerinde, Kılıçdaroğlu ve teröristlerin birlikte video çektiği algısı yaratılmak istenen bir montaj video izletmiş, daha sonra bu videonun montaj olduğunu kabul etmişti.