Siyasi davaların tartışmalı hakimi Akın Gürlek, HSK'dan sorumlu bakan yardımcısı oldu

Siyasi davaların tartışmalı hakimi Akın Gürlek, HSK'dan sorumlu bakan yardımcısı oldu
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan ve geçen yıl haziran ayında Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan (HSK) sorumlu...

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan ve geçen yıl haziran ayında Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan (HSK) sorumlu bakan yardımcısı oldu.

Gazeteci Seyhan Avşar'ın, eski adıyla Twitter'da (X) paylaştığı bilgiye göre hakimlik yaptığı dönemde tartışmalı birçok davada verdiği kararlarla tanınan ve daha sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakan Yardımcısı olarak atadığı Akın Gürlek, HSK sorumlu bakan yardımcılığına getirildi.

Gazeteci Avşar, atamayı şöyle duyurdu:

"Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSK) sorumlu bakan yardımcılığı görevine atandı.

Gürlek, Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası vermiş, HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla mahkum etmiş, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararını tanımamıştı.

Sözcü davası ve ÇHD’li avukatların yargılamasını da Gürlek başkanlığındaki mahkeme yapmıştı.

Sözcü gazetesine yönelik FETÖ suçlamasıyla açılan dosya da yine Gürlek’in başkan olduğu mahkemede görülmüştü."