Soğan stokçuları AKP'li yerel siyasetçiler çıktı

Soğan stokçuları AKP'li yerel siyasetçiler çıktı
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında soğan fiyatlarının AKP'deki yansımalarını ele aldı. Nuray Babacan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, Kılıçdaroğlu'nu seccade fotoğrafıyla vurmaya çalışan AKP'liler,...

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında soğan fiyatlarının AKP'deki yansımalarını ele aldı. Nuray Babacan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, Kılıçdaroğlu'nu seccade fotoğrafıyla vurmaya çalışan AKP'liler, her gittikleri yerde soğan problemiyle karşılaştı. Yüksek fiyatlar nedeniyle Niğde'deki soğan stokçularına müdahale kararı alındı ama stokçuların büyük kısmı AKP'li yerel siyasetçiler çıktı.

Babacan'a göre AKP'nin ikinci sıkıntısı MHP'nin imaj sorunu... AKP kurmayları, Sinan Ateş cinayeti ve Bahçeli'nin sert mizacından dolayı kampanya boyunca kamuoyundan tepki çekmeyecek MHP'lilerin öne çıkartılması gibi seçenekleri tartışıyor.

İşte Babacan'ın yazısındaki ilgili bölümler:

Soğan fiyatlarındaki çılgın artış, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘seccade’ polemiğiyle vurmaya çalışan oyun kurucuları zor durumda bıraktı. AKP kurmayları, her gittikleri yerde önlerine çıkan ve Millet İttifakı’nın da iyi kullandığı ‘soğan fiyatları’ sorununu çözmek için ilgili bakanları devreye soktu.

AKP’Lİ STOKÇULAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla soğan fiyatları derlendi. 19 ile 26 lira arasında değişen soğan fiyatlarının aşağı çekilmesi için formüller gündeme geldi. Niğde’de soğan stokçuluğu yapılanlara müdahale edilmesine karar verildi. Bu arada, stokçuların büyük kısmının AKP’de yerel siyaset yapan isimler olduğunun saptanmasına kadar bir dizi olay yaşandı. Sonuçta, soğan iktidar partisinin seçim kampanyasını zora sokan önemli bir rakip oldu. İki hafta içinde hasat edilecek yeni ürün soğanlarla sorunun çözüleceğini söyleyen bakanlar, AKP’lilerin içine pek de bu serpmedi.

MHP’NİN İMAJ SORUNU

Seçim kampanyasının her gün yeniden masaya yatırılan sorunlarından bir diğeri de küçük ortağın imaj sorunu. Sert açıklamalar, tek adamlık gibi saptamalar konuşuluyor. AKP kurmayları, MHP’de Devlet Bahçeli dışında yeni, önemli ve kamuoyunda tepki çekmeyen isimlerinin belirlenmesi ve kampanyada bu yüzlerin öne çıkartılması gibi önerileri gündeme getirdiler. MHP yönetiminin de buna sıcak baktığı belirtiliyor. Ayıca, Bahçeli’nin futbol kulüplerini hedef alan açıklamasının seçmende yarattığı olumsuz etki konusunda küçük ortağın uyarıldığını da belirtelim. Tabii, Sinan Ateş cinayeti bu iki konudan daha fazla sorun teşkil ediyor.

Nuray Babacan'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN