Soma’da yer üstü maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Soma’da yer üstü maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
Manisa Soma'daki bir yer üstü linyit madeninde toprak kayması meydana geldi.Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, TRT canlı yayına katıldı. Soma'nın Mates maden ocağında meydana gelen göçükle ile ilgili olarak Karadeniz, 3 işçinin yaralandığını...

Manisa Soma'daki bir yer üstü linyit madeninde toprak kayması meydana geldi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, TRT canlı yayına katıldı. Soma'nın Mates maden ocağında meydana gelen göçükle ile ilgili olarak Karadeniz, 3 işçinin yaralandığını işçilerin durumunun iyi olduğunu duyurdu. İlerleyen saatlerde Valilik tarafından yeni açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada 1 işçinin öldüğü 3 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Soma ilçesi Sarıkaya Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.