Son 24 saatte üç hekim yaşamına son verdi

Son 24 saatte üç hekim yaşamına son verdi
Gazete Pencere Haber Merkezi Son 24 saatte Adana, Adıyaman ve Mersin'de görev yapan üç hekim yaşamına son verdi. Türk Tabipleri Birliği, "Üzgünüz ama öfkeliyiz de!" açıklaması yaptı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adana Çukurova...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Son 24 saatte Adana, Adıyaman ve Mersin'de görev yapan üç hekim yaşamına son verdi. Türk Tabipleri Birliği, "Üzgünüz ama öfkeliyiz de!" açıklaması yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş’i ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'nın ve Mersin'de bir kadın hekimin yaşamına son verdiğini duyurdu.

TTB'nin açıklaması şöyle:

Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz! Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz!

Üzgünüz ama öfkeliyiz de! Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz!