Soylu: HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini görmedim

Soylu: HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini görmedim
Hizbullah ile organik bağı olduğu iddia edilen ve seçime AKP listelerinden giren HÜDA PAR ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi. Soylu, HÜDA PAR'ın terör örgütü arasında bir ilişki görmediğini...

Hizbullah ile organik bağı olduğu iddia edilen ve seçime AKP listelerinden giren HÜDA PAR ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi. Soylu, HÜDA PAR'ın terör örgütü arasında bir ilişki görmediğini öne sürdü.

Soylu, dün akşam katıldığı TV100 canlı yayınında HÜDA PAR hakkından konuştu.

TIKLAYIN - Soylu konuşma yaparken kendini kaptırdı

İstanbul'dan milletvekili adayı da olan Soylu'nun ifadeleri şöyle:

“HÜDA PAR’da Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde biz bunlarla ilgili bir tek adım görmedim. HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Ya bırakın Allah'ını severseniz böyle tartışmaları. PKK'ya meşruiyet sağlamak için birilerinin ortaya çıkardığı şeyler.”

GÖKBAKAR'A TEPKİ

 Soylu, programda "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir" şeklindeki ifadesine tepki gösteren komedyen Şahan Gökbakar hakkında da konuştu.

"Gerçekten biz de demokratik bir seçim diye oy falan verecektik. Meğer batının darbe planıymış. Allah yardımcımız olsun" diyen Gökbakar'a tepki gösteren Soylu, "Namuslu bir adamsa kaçak yaptığı yeri ortadan kaldırsın" ifadesini kullandı.