Soylu ifade tutanakları hakkında açıklama yaptı: Allah’tan korkusu olmayanlar medyayı yine yalanların beşiği yaptı

Soylu ifade tutanakları hakkında açıklama yaptı: Allah’tan korkusu olmayanlar medyayı yine yalanların beşiği yaptı
Süleyman Soylu’nun  İçişleri Bakanı olduğu dönemde İBB'de 'terör iltisaklı' olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili açıklamaları üzerine verdiği ifade tutanağı gündem oldu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Soylu,...
Süleyman Soylu’nun  İçişleri Bakanı olduğu dönemde İBB'de 'terör iltisaklı' olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili açıklamaları üzerine verdiği ifade tutanağı gündem oldu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Soylu, “Allah’tan korkusu olmayanlar bu acılı günümüzde sosyal medyayı yine yalanların beşiği yaptı” dedi.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB)  550 kişin ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen ve soruşturmaya konu olan dava ile ilgili bir mahkeme tutanağının gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Soylu adına avukatı Uğur Kızılca'nın verdiği beyanda, "Müvekkilim İçişleri Bakanı’dır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır" denildi.

Soylu ise yaptığı açıklamada; “Allah’tan korkusu olmayanlar bu acılı günümüzde sosyal medyayı yine yalanların beşiği yaptı. Mahkeme dosyasında açıkça “İçişleri Bakanlığı Raporu doğrultusunda” yazdığı halde… İçişleri Mülkiye Teftiş Raporları Diayder Davası Savcılık iddianameleri İstihbarat raporları Ayrıca, bizatihi defalarca kamuoyu bilgilendirmeleri… Tavsiyem; Ayıplı olduğunuz bu alana girmeyin” dedi.

İlgili haber için tıklayınız

Soylu İBB’yi terörist çalıştırmakla suçlamıştı: Kendini düşünce özgürlüğü çerçevesinde söyledim diyerek savundu