Soylu, "siyasi darbe" ifadesini açıkladı: Bunun neresi yanlış?

Soylu, "siyasi darbe" ifadesini açıkladı: Bunun neresi yanlış?
İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili Süleyman Soylu, Habertürk TV'de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Soylu, seçim üzerinden kullandığı "siyasi darbe" ifadesine açıklık getirdi.Soylu'nun açıklamalarından...

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili Süleyman Soylu, Habertürk TV'de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Soylu, seçim üzerinden kullandığı "siyasi darbe" ifadesine açıklık getirdi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunun neresi yanlış?" diye soran Soylu, ABD Başkanı Joe Biden'ın sözlerinden bahsetti. Soylu, "'Türkiye'deki bütün muhalifleri bir araya getirerek 2023 seçiminde bunu sağlamalıyız' diyor. Bu ne demek?" dedi.

"'Darbeyle değil seçimle yapacağız' diyor. Darbenin yerine seçimi ikame etmiş. Aynı oyun Türkiye'de hala devam ediyor. Bundan 104 yıl önce bir Sivas Kongresi yapıldı. Tam 7-8 gün Türkiye Amerika'ya bağımlı olsun mu olmasın mı tartışıldı. Bunun adı manda ve himaye. Bir kısım kabul edelim dedi, bir kısım etmeyelim. Etmeyelim diyenler iyi öngörmüşler. Tam 104 yıldır Biden'ın mücadelesi devam ediyor. 1960 Darbesi'ni de, 71 muhtırasını da, 80 Darbesini de, 28 Şubat'ı da Amerika yaptırdı.

Batı, Türkiye'ye sızdı, kurumlarına sızdı. Özellikle 1960 Darbesi. Bugün Türkiye'de Amerika'nın hala kullandığı adamlar var. Bütün iktidarların sorumluluğunda bu. Sizin ajanları tespit etmeniz çok mümkün olmaz. Tayyip Erdoğan tamamını tasfiye etti. Paltom var ama yukarıdan da yağmur yağıyor."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SEÇİM TAKİP SİSTEMİ KURDU MU?

Soylu, CHP'li Muharrem Erkek'in "paralel seçim takip sistemi" iddiasına cevap verdi:

CHP 1946’daki sopalı seçimlerle karıştırıyor. 2002 yılından itibaren AK Parti’nin girdiği her seçimde bu tartışmalar olmuştur ama sonucu hiç olmamıştır. Seçim yenilgisine mazeret uydurmak için kullanılan yöntem. 

AA seçim sonuçlarını verecek mi? O da mı paralel yöntem kuruyor? Seçim işi benim işimdir. Sizin programı bildiğiniz kadar ben de bunu bilirim. Türkiye’de her daim seçimin güvenliğinden sorumlu olan bakanlık İçişleri Bakanlığı’dır. İçişleri Bakanlığı’nın direkt bir sorumluluğu var.

Excel’le yapılan bir şeyi bir modülle yapmaktan başka bir şey değil. 

"KİM 'APO'YA ÖZGÜRLÜK' DİYOR?"

Programın ilerleyen dakikalarında Gazeteci Ersoy ve Bakan Soylu arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Soylu, muhalefet için, "'Ben Apo'ya özgürlük vereceğim' diyor" deyince Ersoy müdahale etti, "'Apo'ya vereceğim" demiyor kimse" dedi. Soylu, "Yo, diyor, diyor. Selo'ya da Apo'ya da" diyerek karşılık verdi. Ersoy, bu ifadenin kime ait olduğunu sordu. Soylu, "Olur mu canım?" demekle yetindi.

BAKAN, GAZETECİYE "BİRTANEM" DEDİ

Bakan Soylu ve Gazeteci Ersoy arasında soru cevap devam ettiği sırada Soylu, Ersoy'a "birtanem" diye hitap etti. Daha sonra bu ifadesini düzeltti ve "Mehmet Akif Bey" diyerek devam etti.

Programın ardından bir tweet atan Mehmet Akif Ersoy, "Bitanem :)" yazarak yaşanan olaya gönderme yaptı.