Soylu'dan "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir" sözü hakkında açıklama: Bunu ben söylemedim

Soylu'dan "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir" sözü hakkında açıklama: Bunu ben söylemedim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ı siyasi darbe olarak nitelemesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bu sözü kendisinin söylemediğini öne süren Süleyman Soylu, söz konusu ifadeyi ABD Başkanı Joe Biden'ın söylediğini...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ı siyasi darbe olarak nitelemesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bu sözü kendisinin söylemediğini öne süren Süleyman Soylu, söz konusu ifadeyi ABD Başkanı Joe Biden'ın söylediğini iddia etti.

Soylu, NTV'de gazeteci Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

"14 Mayıs'ı siyasi darbe girişimi olarak yorumladınız. Bu söylem seçim sonucunu tartışılır kılmıyor mu?" sorusuna Soylu, şöyle yanıt verdi:

"Kılmaz. Bu sözü ben söylemiş değilim. (ABD Başkanı Biden'ın başkan seçilmeden önce yaptığı bir açıklamayı dinleterek) Biden 'Darbelerle olmadı şimdi seçimle bunu başarmalıyız.' diyor. Seçmene nasıl bir durumda olduğumuzu göstermeliyiz. Soruyorum FETÖ'nün patronu kimdir? Patron Amerika, içeride FETÖ'cüleri yeniden devletin bir noktasına getireceğim diyen bir yapı. Biz anahtarı teslim etmeyelim. Manda ve himaye kabul edilemez. Menderes, Özel bu kavganın kurbanıdır. Demirel'in 6 kere gidip 7 kere gelmesi bu kavganın kurbanı olmasıdır."

Soylu, "Eğer muhalefet kazanırsa siz 'Darbe oldu' şeklinde mi değerlendireceksiniz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Türkiye seçimlerini hep esenlikle yapmıştır. İfade ettiğimiz açık ve nettir 15 Temmuz'u başaramayanlar ondan önceki süreli darbeleri 6-8 Ekim olayları Amerikan mahreşli bir kalışmadır. Bu seçimlerde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı manzarayı anlatmak bizim sorumluluğumuzdur. 'Apo ile Selo'ya özgürlük vereceğim.' diyor. Benim bunu anlatmamda ne beis var? Ben Amerika'nın seçimlerine müdahale ediyor muyum?"

"TÜRKİYE BUNLARI ÖPÜCÜK İLE YAPMADI"

Soylu, konuşmasının bir kısmında savunma sanayisinden bahsetti ve şunları söyledi:

"Şimdi Türkiye bir bağımsızlık mücadelesine gidiyor. Türkiye enerjide, savunma sanayiinde bağımsızlığını sağlıyor. Biz bugün yerli malı haftasını TEKNOFEST'te kutluyoruz. Neyimiz var? HÜRJET'imiz KAAN'ımız İHA'mız SİHA'mız Kızılelma'mız TGC Anadolu'muz var. Bunları Türkiye öpücükle yapmadı, ABD'ye öpücük yollayarak yapmadı, milli ve yerli evlatlarıyla birlikte yaptı."