Soylu, "14 Mayıs darbe girişimidir" iddiasında ısrarlı

Soylu, "14 Mayıs darbe girişimidir" iddiasında ısrarlı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "14 Mayıs darbe girişimidir" iddiasını yineledi. Soylu, seçimlere ilişkin yaptığı yeni açıklamada "14 Mayıs'ı siyasi bir darbe yapmak istiyorlar....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "14 Mayıs darbe girişimidir" iddiasını yineledi. Soylu, seçimlere ilişkin yaptığı yeni açıklamada "14 Mayıs'ı siyasi bir darbe yapmak istiyorlar. Bunu söyleyen ben değilim, bunu söyleyen Amerika'nın başkanı Biden" dedi.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"14 Mayıs'ı siyasi bir darbe yapmak istiyorlar. Bunu söyleyen ben değilim, bunu söyleyen Amerika'nın başkanı Biden. Hem de yıllar önce söyledi... Dedi ki; 'Türkiye'yi Gezi Olayları'nda yenemedik. Türkiye'yi 17-25 Aralık Darbesi'yle yenemedik. Türkiye'yi 6-8 Ekim Olayları'nda yenemedik. Türkiye'yi 15 Temmuz Darbesi'nde yenemedik. Türkiye'yi ekonomik saldırılarla yenemedik. Tayyip Erdoğan'a bize tabi olmamasının hesabını soracağız. Nerede? Seçimde soracağız. Herkesi bir araya getireceğiz ve onu yıkacağız' diyor. Biden sen mi kazanacaksın, Türk milleti mi kazanacak? Birileri de çıkmış, bana laf yetiştiriyorlar. Ya ben sizin kim olduğunuzu biliyorum zaten. Meclis'te yüzünüze söyledim, hepsi bunların Amerika'nın çocukları..."

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı Soylu: 14 Mayıs, Batı’nın siyasi darbe girişimidir