Tanju Özcan: "Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var!"

Tanju Özcan: "Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var!"
Değişim ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası talebiyle öne çıkan ve nihayetinde CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir Dersimli olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "ilk kez söylüyorum" diyerek...

Değişim ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası talebiyle öne çıkan ve nihayetinde CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir Dersimli olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "ilk kez söylüyorum" diyerek çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100'de katıldığı canlı yayında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var" dedi.

Özcan'ın ilgili açıklaması şöyle:

"Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var. Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum. Dersim'de bir harekat yapılıyor. Hukuken CHP'ye üye olup aslında CHP'li olmayanlar 'Dersim Katliamı' diyor. Bir bölgede ayaklanma olmuş, buna müdahale ediyorsun. Dersim'de ölen isyancılar, insanlar olmuş. Kılıçdaroğlu içinde bu ukde olarak kalmış. O yüzden Atatürk'e karşı sempati beslediğini düşünmüyorum. Çok az konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyebilmiştir. Atatürk kelimesinden hoşlandığını düşünmüyorum."

Yanıt Kemal Özkiraz'dan geldi

Özcan'ın açıklamasına ilk yanıt ise Kamuoyu Araştırmacısı ve CHP üyesi Kemal Özkiraz'dan geldi. Özkiraz, "Bunu ilk kez söylemiyorum. Tanju Özcan'ın içinde Dersimli olmasından dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kin var" dedi.