Tanju Özcan: Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın oyununa geldi

Tanju Özcan: Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın oyununa geldi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalktığı sürece ilişkin "Meral Hanım'ın orada yediği siyasi kazık var. Meral Hanım maalesef bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi" diye...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalktığı sürece ilişkin "Meral Hanım'ın orada yediği siyasi kazık var. Meral Hanım maalesef bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi" diye konuştu.

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, dün TV100'de konuk olduğu programda açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinden Akşener'in masadan kalkışına ilişkin iddiada bulunan Özcan şöyle konuştu:

"Değişim, değişim, değişim... Meral Hanım'ın orada yediği siyasi kazık var. Meral Hanım maalesef bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi. Meral Hanım gibi tecrübeli siyasi sizce birileriyle görüşmeden çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti. Meral Akşener çıktı masadan kalkıyorum dedi. Kendim yürüyeceğim dedi. Olayın özü bu. Sonra en geç saatte 'yanındayız' tweet'ini atan Sayın Mansur Yavaş'tı"

Özcan'ın satırbaşları şöyle oldu:

‘Köylü milletin efendisidir’ diyen bir siyasi partinin kurucu Genel Başkan’ı varken, bu seçimde köylüleri suçlamanın bir anlamı yok. Köylülerimiz öyle cahil değil, dolayısıyla bırak sen buna gidemiyorsan, o zaman örgütlerinle birlikte gidersin derdini birebir anlatırsın. Seçim mağlubiyetine bir bahane bulmanın bir anlamı yok. Mağlup olduk, yenildik. Bunları söyledik diye herkes beni eleştirir. "CHP çok farklı bir partidir" diyen Genel Başkan, bugün parti söylemlerine aykırı davrandığımı, parti programlarıma aykırı davrandığımı, kamuoyuna bu şekilde açıklamalar yaptığımı gerekçe göstererek MYK beni tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline vermiş.

‘CHP’de her şey söylenebilir, gençler eleştirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz’ dediğini hatırlıyorum. Dolayısıyla çok incindim, benim söylediğim doğru şeyler. Bu seçimin kaybedilmesinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisi.

Dün, sayın Genel Başkan'ın il başkanlarıyla toplantısı vardı. 1 saat il başkanlarını fırçaladı. Sen niye örgütü fırçalıyorsun? Örgüte soruldu mu cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye? Hiçbir şey sorulmadı. Ben milletvekili iken Ekmeleddin İhsanoğlu aday gösterildi. Bize 5 tane isim yazın dediler, meğer biz çoğumuz İhsanoğlu'nu yazmışız. İhsanoğlu'nu benden başka tanıyan 2 kişi varmış. Sormadan aday belirliyorsun, sormadan kendini siyasi rüşvetle aday yaptırıyorsun sonra il başkanlarını fırçalıyorsun.

Benim bugün apar topar ihraç edilmemim sebebi şu; Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın gönlünde İmamoğul ve Yavaş vardı. Biz 'İstanbul'u bir seneliğine AK Parti'ye kaptırmama' teziyle yola çıkarak 5 yıllığına AK Parti'ye Türkiye'yi teslim ettik. Bunun hesabını kimse vermeyecek mi? Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız niye suskun? Ben şu anda 'sarı öküz' oldum. Atatürkçülerin, Türk milliyetçilerin, cumhuriyetçilerin sarı öküzü oldum. Beni verecekler, beni alacaklar belli.


(Bolu’dan Ankara’ya bir adalet yürüyüşü mü yapacaksınız?) 3 Temmuz’da Köroğlu’nun diyarından, kent merkezinden hem değişim hem adalet temasıyla yürüyeceğim. Bana yapılan bir adaletsizlik, benim ve toplumun istediği değişim. Sen seçim kaybetmişsin yeter artık. Defalarca seçim kaybetmişsin hala o koltukta oturmaya devam ediyorsun. 


Yürüyüş için başkalarına da çağrım olacak. Bolu'de belediye meydanında başlamayı düşünüyorum. D-100 üzerinden Ankara'ya yürüyeceğim. Peşimize ne kadar insan takılır bilmiyorum. "Gelip benimle yürür müsünüz?" diye liste yapıyorum. Bu listede Muharrem İnce yok ama katılırsa büyük memnuniyet duyarım. 


İnce'nin partiden ayrılmasının yanlış olduğunu kendisiyle paylaştım. Kısa bir süre, gereksiz bir sebepten dolayı,  2-3 ay konuşmadık, benden kaynaklı. Son seçimden önce yakın bir arkadaşımızla İnce'ye gidip adeta yalvardık 'destek açıklaması yap' diye ama yapmamayı tercih etti. 


Bir sürü danışmanın var, kimler olduğunu milletvekilleri, belediye başkanları bilmiyor. Onları değiştiriyorsun, MYK üyelerini değiştiriyorsun. Sen hariç herkes kusurlu. 'Değişmelisin, değişimin önünü açmalısınız' diyen Tanju Özcan'ı da sorgusuz sualsiz disipline gönderiyorsun. Tedbir koymak haklarını askıya almak demektir. 1 ay sonra kurultay olsa ben imza toplayıp aday olamayacağım. Sorgusuz, sualsiz, soyut gerekçelerle disipline gönderiyorsun. Hem de tedbir koyuyorsun, tedbir koymak hakları askıya almak demek, tutuklu yargılanmak gibi bir şey. Kendimi Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi hissediyorum.


Bu seçimler öncesinde örgüte hiçbir şey sorulmadı. Açık bir şekilde adayımız yanlıştı, kimseye bu söyletilmedi. Söylemler yanlıştı, masanın kuruluş şekli yanlıştı, yol yürüdüğümüz insanlar yanlıştı. Yüzde 1 oyu bile olmayan genel başkanlara cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık vererek kendini cumhurbaşkanı adayı ilan ettirdi. 
Erdoğan Toprak, Tuncay Özkan, Engiz Özkoç, Bülent Kuşoğlu sayesinde kaybettik. İşlerini yapamadılar çünkü bilmiyorlar. Engiz Özkoç gibi yönetimde, örgütte bulunmamış birine hala örgütleri bağlamayı düşünüyorsanız ben buna itiraz ederim. 


Sayın Kılıçdaroğlu koltuk sevdalısı. SGK Genel Müdürü iken Özal'ın, Demirel'in arkasında önü ilikli bir şekilde koltuğunu koruma mücadelesi yapıyordu

Ben 1995 yılında partiye kaydoldum, sayın Kılıçdaroğlu'ndan 7 yıl önce. Geldiğimiz noktada CHP, sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç kişinin partisi gibi. CHP halkın partisidir. CHP'nin lideri olmaz, CHP'nin Genel Başkanı olur. CHP'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Beklediğim desteği bulamazsam işi akışına bırakacağım. CHP'liler, sarı öküzü vermenin bir bedeli olduğunu Kılıçdaroğlu'na hatırlatmaları lazım. Kılıçdaroğlu beni partieden atma konusunda kararlı, bu konuda bedel ödemeye hazırım. 

İmamoğlu’yla görüştüm ancak görüşmenin içeriğini söyleyemem ama genel çerçeve bu değişimin olması gerektiği şeklindeydi. Yöntemler konusunda fikir birliğine tam olarak varmış değiliz. Ben bu yürüyüşü CHP'deki düzene baş kaldırdığım için düzenliyorum.

CHP yönetimi Atatürkçü gömleği çıkarmak istiyor. Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçü gömleğini çıkarıp kenara astığını düşünenlerdenim. İnşallah tarih beni haksız çıkartır. 

Geçenlerde Önder Sav ile konuştum 'CHP örgütünün tarihte hiç bu kadar az temsil edildiği bir dönem olmamıştır' dedi. 169 vekil çıktı bunun 38'i diğer partilere ait. Geri kalan 131'de de 10-11 tanesi örgütten gelmiş. Biz bu seçimde örgüt emekçilerinin hakkını çaldık. 

Seçimden önce Kemal Bey’e mektup yazdım ‘Bolu’da araştırma yaptırdım, sonuçlar bu şekilde çıkıyor’ dedim, ‘Yüzde 3 yanılırsam siyaseti bırakacağım, lütfen bunu dikkate alın’ dedim, dönüşü olmadı.