Tarım Bakanı Kirişçi: Kadın kırsalda tutulabilmeli, kadını tutabilirseniz aileyi tutuyorsunuz

Tarım Bakanı Kirişçi: Kadın kırsalda tutulabilmeli, kadını tutabilirseniz aileyi tutuyorsunuz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara’daki otelde gerçekleştirilen, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan "IPARD III Programı"nın bilgilendirme toplantısına katıldı....

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara’daki otelde gerçekleştirilen, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan "IPARD III Programı"nın bilgilendirme toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Kirişçi, "kadın ve gençlik mutlaka kırsalda tutulabilmeli. Hele özellikle de kadın, çünkü ailenin direği kadın. Kadını tutabilirseniz aileyi tutuyorsunuz. Aileyi tuttuğunuzda gençleri de tutma imkanınız olabiliyor" dedi.

Bugün birçoğumuzun yaşadığı pek çok sorunun temelinde eğer araştıracak olursak göçün olduğunu bilmemiz gerekir. Bizim kırsalla ilgili bakış açımız, öncelikli ve ilk olarak üretimin üssü olan kırsalın mutlaka orada bulunan insanlara refah ve mutluluk sağlamasıdır. Buradan hareketle de bakanlık olarak kırsal kalkınmaya çok büyük önem verdiğimizi, insanlarımızı kırsalda tutarak aynı zamanda da üretim zincirimizde bir aksama bir kırılma yaşanmasın istiyoruz. Dolayısıyla vermiş olduğumuz destekler kırsalda insanları mutlu etmek ve refah seviyelerini yükseltmek böylelikle de üretimi gerçekleştirmek amacıyladır.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak "Tarım Orman Gençlik Konseyi"ni kurduk. Buradaki temel vurgumuz; kadın ve gençlik mutlaka kırsalda tutulabilmeli. Hele özellikle de kadın, çünkü ailenin direği kadın. Kadını tutabilirseniz aileyi tutuyorsunuz. Aileyi tuttuğunuzda gençleri de tutma imkanınız olabiliyor. Ama onların da istedikleri o kentteki bazı artılar var, onları arıyorlar. Dolayısıyla bakanlık olarak "Akıllı Köy" konsepti oluşturduk. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullara mutlaka ihtiyaç olacağı gerçeğinden hareketle okulların açılmasını önceledik.