Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı şirket iflas ediyor: Yönetim AK Partili
Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı Lisanslı Depoculuk AŞ iflasa yaklaşırken yönetiminde AK Partili isimler yer alıyor
GAZETE PENCERE - Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı Lisanslı Depoculuk AŞ’nin ciddi mali sıkıntı içinde olduğu, şirketin iflas sınırına yaklaştığı öne sürüldü. Yönetim kadrosunda ise eski AK Parti Kütahya Milletvekili Fehmi Kınay ile AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan’ın eşinin de bulunduğu iddia ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman alışveriş yaptığı belirtilen Tarım Kredi sistemine bağlı Lisanslı Depoculuk AŞ’de, yönetim kadrosundaki isimler yeniden tartışma konusu oldu.
Sözcü'de yer alan habere göre; şirketin 2024 yılında yaklaşık 75 milyon lira, 2025 yılında ise 63 milyon lira zarar ettiği; buna karşılık özkaynaklarının eksi 28 milyon liraya gerilediği belirtiliyor. Bu tabloyla birlikte şirketin finansal olarak zor bir sürece girdiği ifade ediliyor.
YÖNETİM KURULU AK PARTİLİ
Söz konusu şirketin yönetim kurulunda, eski AK Parti Milletvekili Fehmi Kınay’ın yanı sıra AK Partili bir milletvekilinin eşi olan Özlem Ballı Erkan’ın da yer aldığı öne sürülüyor. Bu durum, kamuya bağlı şirketlerdeki yönetim yapısı ve atamalar konusunda eleştirileri beraberinde getiriyor.
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ise şirketin ciddi zarar ettiğini belirterek, lisansının iptal edilebileceğini ve üst yönetimin görevden alınması gerektiğini ifade etti.
Tarım Kredi Holding bünyesindeki yönetim yapısında ise Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı, Merkez Birliği’nde AK Parti Yozgat Milletvekili adayı Adem Darıla var. Yönetim kurulu üyeleri İsmail Can ve Fikret Oy, AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı olmuştu. AK PartiBatman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun kuzeni Numan Nasıroğlu ile AK Parti Konya Milletvekili adayı Mustafa Hamurcu da yönetim kurulu üyesi olarak bulunduğu dile getiriliyor.
Kaynak:Haber Merkezi