Kaldırılmadı değiştiriliyor, mülakatta yeni dönem!

Kaldırılmadı değiştiriliyor, mülakatta yeni dönem!
Öğretmen atamalarındaki yeni mülakat sistemi taslağı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi "mülakatı kaldırılacağız" demişti ancak seçim zaferinden sonra bizzat Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından mülakatın kalacağı ve gerekli olduğu duyurulmuş, bu durum da kamuoyunda tepki toplamıştı.

Tekin mülakat sayesinde işi ehline verdiklerini ifade ederek şu cümleleri kullanmıştı:

"Mülakat gibi mülakat' ifadesini kullandım. Buradan başladı eleştirilerin bir kısmı. Bu eleştiriyi gerçekten art niyetli olarak görüyorum. Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz"

Yeni mülakat taslağı ortaya çıktı

Öğretmen atamaları öncesinde yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuya 20 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıklamış, atamaların yüzde 50 mülakat yüzde 50 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanından oluşan atama puanıyla yapılacağını ve bu yöndeki yönetmelik değişikliğini hazırladıklarını bildirmişti.

Kamera kaydı alınacak

Habertürk'ün haberine göre, Mülakat sisteminin yasalaşması öncesinde, yeni sisteme yönelik bazı detaylar da ortaya çıktı.

Buna göre adaylar 14 haftalık konudan sorumlu olacak. Mülakatlar kamera kaydına alınacak ve 45 dakika sürecek. Konu dışına çıkılmayacak. Genel kültür sorusu sorulmayacak.